Shadow

Tot mai mulți români pleacă în city break-uri în această vară

Comunicat de presă

De peste o săptămână, Europa este “pe verde” în ceea ce privește călătoriile, astfel că persoanele care vin din ţările europene nu vor mai fi nevoite să stea în carantină și nici măcar să se testeze PCR, ori să arate dovada vaccinării înainte de intrarea în România. În acest context, tot mai mulți români își îndreaptă atenția spre vacanțe de tip city break, fapt confirmat și de specialiștii Vola.ro, cea mai mare platformă de rezervări de bilete de avion din România. Astfel, 42% dintre rezervările efectuate în ultima perioadă sunt zboruri dus-întors, cu durată de până la 4 zile, spre destinații din sud-vestul Europei.

Italia, Spania, Marea Britanie, Germania și Grecia rămân destinațiile preferate de vacanță ale românilor și în 2021

Destinațiile externe preferate de români în sezonul estival rămân în mare parte neschimbate, în ciuda faptului că pandemia a lovit puternic majoritatea țărilor din Europa, iar în unele dintre state mai sunt încă în vigoare diferite măsuri anti-COVID, cum ar fi purtarea măștii pe stradă ori închiderea mai devreme a teraselor.

Astfel, în topul destinațiilor externe spre care se îndreaptă românii în acestă perioadă regăsim țări precum Italia, Spania, Germania și, bineînțeles, Grecia, unde mulți dintre turiști alegeau să călătorească cu mașina personală, însă cozile din vame precum și opțiunile multiple de zboruri directe în insule i-au convins să aleagă avionul.

Potrivit unui studiu Vola.ro, deși de multe ori scopul călătoriilor spre aceste destinații este de a vizita rudele sau prietenii, de data aceasta vorbim, mai degrabă, despre vacanțe de relaxare la plajă, ori pentru a revedea orașele preferate din Europa, după mai mult de 1 an de când turiștii s-au putut bucura în voie de acele locuri.

Marea Britanie este singura ţară din Europa rămasă pe lista roșie în ciuda ratei scăzute de infectare, însă hotărârea CNSU a venit ca urmare a prezenței variantei Delta de coronavirus cu o transmitere mult mai ridicată în acestă țară. Conform specialiștilor Vola.ro, acest fapt nu îi descurajează însă pe români, Marea Britanie ocupând a treia poziție în topul destinațiilor externe spre care românii au cumpărat bilete de avion de la Vola.ro.

În vreme ce mulți români își petrec concediul de vară în străinătate, diaspora se întoarce acasă

Conform datelor furnizate de Vola.ro, Marea Britanie, Italia, Spania, Germania, Belgia și Franța sunt principalele destinații de plecare spre România, fiind chiar mai multe bilete vândute pe ruta Marea Britanie – România decât România – Spania. De altfel, Marea Britanie – România este a doua cea mai populară rută externă vândută prin Vola.ro, după România – Italia în ultima perioadă.

Oferte la bilete de avion în plin sezon – zboruri spre Belgia cu 9.99 euro

Deși, în medie, prețurile biletelor de avion au crescut considerabil în ultima perioadă, companiile aeriene au avut și oferte de nerefuzat pentru românii care iubesc să călătorească. De exemplu, spre Belgia, una dintre destinațiile de city break populare în rândul turiștilor noștri, au fost bilete de avión și cu 9.99 euro, iar cererea un a întârziat să apară, cei care își doreau să exploreze orașe precum Bruxelles sau Bruges profitând numaidecât de oferta unei companii aeriene românești. Astfel, Belgia intră în top 10 destinații europene căutate de români în prima lună de vară.

“Românii sunt tot mai deschiși spre călătorii, și chiar spre city break-uri, deși o perioadă acest tip de vacanțe a fost evitat de către turiști, preferându-se vacanțele în tihnă, spre locuri mai retrase. În prima lună de vară, aproape jumătate dintre rezervările de bilete de avion făcute de clienții noștri au avut ca scop petrecerea unui city break într-o destinație europeană, cu temperaturi prietenoase. Unul dintre factorii ce i-a convins pe români să călătrească este reprezentat de atractivitatea ofertelor last-minute, 55% dintre rezervări fiind efectuate cu mai puțin de 13 zile înainte de check-in. În mod cert, la încurajarea călătoriilor în destinații externe a contribuit considerabil și relaxarea restricțiilor ce țin de COVID-19, însă pasagerii au continuat să achiziționeze și asigurări de călătorie odată cu bilete de avion.” a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.