Shadow

Olanda va face teste COVID gratuite în iulie și august pentru turiștii nevaccinați

Guvernul Țărilor de Jos a rezervat 3,5 milioane de teste COVID-19 pentru a le face disponibile gratuit tuturor turiștilor care sosesc în țară în iulie și august; așa cum a anunțat ministrul olandez al sănătății, Hugo de Jonge. El a adăugat că atât testele PCR, cât și testele rapide antigen vor fi aplicate tuturor vizitatorilor care nu sunt complet vaccinați, dar care doresc să călătorească vara, în conformitate cu recomandarea Comisiei Europene și Parlamentului European

Ministrul a explicat că turiștii vor putea folosi testul gratuit solicitând o compensare pentru test printr-o companie de călătorii sau rezervând testul printr-o companie care are contract cu Guvernul, potrivit informațiilor de pe portalul SchengenVisaInfo.com.

Autoritățile olandeze au asigurat că rezultatele vor fi disponibile în 24 de ore, în timp ce rezultatele testului rapid antigen vor ieși în trei ore. Rezultatul testului poate fi prezentat autorităților competente în format digital sau pe hârtie.

Guvernul estimează că vor fi necesare maximum 3,5 milioane de teste în iulie și august. După aceste statistici, ministrul olandez al infrastructurii, Cora van Nieuwenhuizen, a dezvăluit că estimează un buget pentru plan de aproximativ 250 de milioane de euro.

Începând de sâmbătă 26 iunie, țara a relaxat majoritatea măsurilor și restricțiilor datorate COVID-19, inclusiv purtarea obligatorie a măștii.

Pentru a facilita verificarea stării de vaccinare și testare a călătorilor, autoritățile olandeze au implementat certificatul digital al UE în aplicația CoronaCheck, care include toate informațiile necesare despre titular.

Prin prezentarea pașaportului COVID, deținătorii vor putea dovedi dacă au fost vaccinați împotriva COVID-19, au avut un recent un rezultat negativ al testului ori au trecut prin boală.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.