Shadow

Topul celor mai mari lanțuri hoteliere la nivel mondial

Revista americană Hotels a elaborat clasamentul internațional al lanțurilor hoteliere corespunzător pentru anul 2014. Primul loc în acest clasament este ocupat de InterContinental Hotels Group (IHG).

Topul 5 este condus de InterContinental Hotels Group (IHG), cu 4.653 hoteluri și 679.050 de camere. Al doilea loc este pentru Hilton Worldwide, cu 4115 hoteluri și 678.630 de camere, în timp ce al treilea loc a fost obținut de Marriott International, cu 3.916 hoteluri și 675.623 de camere. Pe locul 4 se află Wyndham Hotel Group și pe al cincilea Choice Hotels International

Accor Hotels ocupă locul al șaselea șStarwood Hotels Worldwide al șaptelea. Carlson Rezidor se află pe 11 șHyatt Hotels pe 14. 

Pe lângă această listă de 300 de lanțuri internaționale, revista americană a elaborat și alte clasamente, topul 50 al brandurilor, topul 50 al hotelurilor, topul 25 al consorțiurilor, topul 10 al francizelor și topul 10 al companiilor cu hoteluri în gestiune. 

Best Western se află pe primul loc în clasamentul de branduri, fiind urmat de Holiday Inn Hotels and Resorts și de Holiday Inn Express, amândouă făcând parte din lanțul IHG. 

Majoritatea clasamentelor sunt conduse de lanțuri americane, cu excepția topului 25 al consorțiului, unde pe primul loc se af Hotusa Hotels, un lanț spaniol și cel al lanțurilor cu hoteluri țn gestiune, condus de un lanț din Shanghai, Hotel Inns & Hotels Management

Documentul poate fi descărcat ca și pdf la următorul link. Clasamentul mondial al lanțurilor hoteliere 2013.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.