Shadow

Thomas Cook Aviation a fost dizolvat definitiv

Thomas Cook Aviation Balearics, o companie aeriană care s-a declarat în faliment în aprilie 2020, fiind prima victimă a coronavirusului în aviație, și-a anunțat personalul că noul investitor care a apărut în luna mai pentru a reflota compania, Panaf Holding, nu au reușit să o salveze în cele din urmă, așa cum a confirmat pentru HOSTELTUR președintele companiei aeriene Álvaro Middelmann. 

 

La începutul lunii aprilie, Thomas Cook Aviation s-a declarat în faliment, după ce Condor, de asemenea un operator german achiziționat recent de grupul polonez LOT, și practic singurul său client, a reziliat toate contractele valabile până la 31 decembrie 2021, așa cum a raportat atunci Ralf Nagel, CEO al companiei, după ce a fost obligat să paralizeze practic operațiunile din cauza coronavirusului

 

Personalul companiei aeriene a primit o comunicare semnată de Middelmann în care se explică faptul că COVID-19 a împiedicat planurile de activare ale companiei aeriene. Roland Ehrsam, vicepreședinte al Consiliului de administrație al Panaf Holding și al întregului consiliu de administrație al consortiului, au încercat să găsească noi investitori, dar au reușit să verifice că nu ar fi posibil să-l avem pe termen scurt, datorită perspectivelor negative asupra redresării sectorului în acest moment. 

 

Thomas Cook Aviation a operat șase aeronave familiale Airbus A320 pentru filiala sa industrială Condor. A fost înființată în octombrie 2017 sub denumirea de Air Berlin Aviation și a fost preluată de Thomas Cook Group pentru a facilita creșterea rapidă în Germania, în urma insolvenței airberlin. Pe 31 ianuarie 2018, compania aeriană a primit certificatul de operator aerian (AOC) si a fost redenumită Thomas Cook Aviation pe 22 noiembrie 2018. 

 

În ciuda prăbușirii companiei-mamă Thomas Cook Group pe 23 septembrie 2019, Thomas Cook Aviation și-a continuat operațiunile împreună cu compania aeriană soră Condor. 

 

În decembrie 2019, compania aeriană a primit primul său Airbus A320, un fost avion al defunctului încă din decembrie anul trecut companiei aeriene soră Thomas Cook Airlines Balearics.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.