Shadow

Test și carantine: eficacitate limitată conform noului ghid european

„Călătorii nu ar trebui să fie considerați automat o populație cu risc crescut de răspândire a infecției sau tratați ca potențiale cazuri de COVID-19, cu excepția cazului în care au fost în contact cunoscut cu un caz pozitiv confirmat”, conform noilor linii directoare europene pentru călătoriile cu avionul pe continent, emise de Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (AESA) împreună cu Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). Documentul care va face parte din Protocolul de Siguranță Sanitară a Aviației publicat în luna mai stabilește că pasagerii transportului aerian care vin din alte țări ar trebui tratați în același mod ca și populația locală care nu a avut contact direct cu o persoană infectată. Comisia Europeană (CE) consideră că acest ghid va face posibilă reuniunea multor familii de Crăciun (a se vedea: Se lansează protocolul de securitate sanitare a aviației împotriva COVID).

 

Aceste orientări pentru aplicarea testelor COVID-19 și a carantinei la pasagerii transportului aerian au fost publicate la cererea Comisiei Europene. Documentul este o anexă la Protocolul privind Securitatea Sanitară a Aviaiției publicat pentru prima dată în mai 2020. 

 

Pe baza celor mai recente informații și dovezi științifice, concluziile documentului reflectă faptul că prevalența noului coronavirus în rândul călătorilor este estimată a fi mai mică decât în cazul populației generale. În plus, măsurile puse în aplicare în aviație reduc la minimum posibilitatea transmiterii în timpul procesului de călătorie cu avionul. 

 

„Acest nou document este o adevărată contribuție europeană în beneficiul cetățenilor europeni”, a declarat Patrick Ky, director executiv al EASA. „Descoperirile tale pot fi importante pentru a face posibile multe reuniuni de familie în timpul Crăciunului. Se bazează pe măsurile pe care le implementăm deja cu Protocolul de securitate sanitară și întăresșe opinia că nu există niciun risc inerent în călătoriile cu avionul; de fapt călătorii sunt considerați o populație relativ „sigură”. Încurajăm factorii de decizie naționali să ia în considerare recomandările date în ghid atunci când își formulează politicile”. 

 

Destinate în primul rând autorităților naționale din fiecare țară, factorilor de decizie și promovând o abordare coordonată, recomandările iau în considerare și amploarea actuală a pandemiei: faptul că virusul este acum răspândit în toate zonele Uniunii Europene și în economia europeană și Regatul Unit, precum și în majoritatea celorlalte zone geografice ale lumii, reprezintă o considerație importantă de bază pentru concluziile lor. 

 

Într-un astfel de scenariu, testarea și carantină au un impact limitat asupra reducerii riscului de răspândire, în special în ceea ce privește călătoriile în zonele cu risc similar sau atunci când se trece de la zone „verzi” cu risc mai redus la zone „portocalii” sau „roșii” cu o prevalență mai mare a bolii. De fapt, testele de rutină ale pasagerilor în astfel de cazuri ar putea avea un impact negativ: deturnarea resurselor de la nevoi mai urgente, cum ar fi localizarea contactelor și testarea celor care au avut un contact direct cu cazuri infectate. 

 

„Dovezile științifice incluse în apendicele ECDC – Protocolul de securitate sanitară a aviației al AESA concluzionează că statele membre nu ar trebui să se concentreze asupra examinării călătorilor”, a declarat Andrea Ammon, directorul ECDC. 

 

El adaugă că testarea călătorilor de intrare a fi o măsură eficientă dacă țările ar realiza un control susținul al virusului SARS-CoV-2. „În acest moment, cazurile importate sunt susceptibile să contribuie puțin la răspândirea virusului. Prin urmare, recomandăm statelor membre să se concentreze pe dezvoltarea unei capacități solide de testare pentru cazurile suspecte, împreuna cu izolarea celor care dau rezultate pozitive la test, precum și monitorizarea contactelor și carantina contactelor în comunitate”. 

Ghidul poate fi descărcat la următorul link: ecdc.europa.eu.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.