Shadow

Țările încep să pună o dată de expirare certificatului de vaccinare

Datele Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) dezvăluie cât mai multe țări înregistrează rate mari de infecție în ultimele șapte și paisprezece zile, așa că autoritatea sanitară sugerează evitarea călătoriilor în aceste teritorii, mai ales celor care nu sunt vaccinați cu schema completă sau nu au trecut prin boală. În fața acestui nou val de COVID, există țări care încep să pună o dată de expirare pe certificatele de vaccinare, o veste foarte proastă pentru călătoriile care începuseră deja să fie reactivate în această vară. Austria tocmai a redus valabilitatea documentului: de la un an la nouă luni, ceea ce înseamnă că nu va mai fi valabil pentru primii cetățeni vaccinați. 

 

În acest fel, de luni în Austria cele două sunt valabile doar nouă luni, în loc de cele 12 prevăzute la început, odată ce a fost administrată a doua doză. Ulterior, va fi necesară o a treia doză de rapel, conform TTG

 

Lisa Weddig, director general al Biroului Național de Turism din Austria, explică faptul că țara dorește să intre în sezonul de iarnă cu un „mare simț al responsabilității” cu reglementări „stricte, clare și previzibile”

 

„Industria turismului este bine pregătită pentru implementarea sa”, a continuat el. „Este clar că cei care se vaccinează nu vor avea aproape nicio restricție, iar asta se va aplica și turismului și turiștilor noștri de iarnă, desigur”, a spus el. 

 

Această perioadă de valabilitate a vaccinului de numai 270 de zile (nouă luni) înseamnă că turiștii care au primit a doua doză de vaccin la începutul anului 2021 ar putea avea certificatele COVID învechite pentru a intra în această țară încă din noiembrie sau decembrie

Certificatul COVID digital al UE.

 

Dar Austria nu este un caz izolat. Alte cinci țări au stabilit perioade de valabilitate pentru pașaportul de sănătate. Croația și Austria au fost primele țări care au stabilit o dată de expirare, în iulie și, respectiv, august 2021, respectiv, pentru un an, perioadă pe care Austria tocmai a redus-o, potrivit The Independent

 

La rândul ei, Elveția a fost deschisă în septembrie turiștilor străini, dar a stabilit și o dată de expirare de un an pentru certificatele de vaccinare. 

 

În același timp, Vietnamul începe o redeschidere treptată în luna noiembrie, începând cu insula Phu Quoc, și a anunțat deja că va permite intrarea călătorilor cu programul complet, cu condiția să fi primit a doua doză de vaccin în termen de 14 zile și până la un an de călătorie

 

La rândul său, Israelul a stabilit o dată de expirare de șase luni pentru pașapoartele de vaccin necesare pentru a accesa hoteluri, restaurante și alte spații închise, potrivit ziarului. 

 

Acest lucru se datorează unei schimbări de politica din partea Ministerului Sănătății din Israel, care a stabilit că este necesară o injecție de rapel a vaccinului împotriva COVID-19 la șase luni de la primirea primelor două doze. 

 

În plus, decretul Guvernului Uruguayului care oficializează condițiile de intrare în țară a turiștilor străini de la 1 noiembrie stabilește că vaccinurile sunt valabile doar dacă au fost administrate în ultimele 9 luni anterioare îmbarcării. De exemplu, o persoană vaccinată în februarie 2021 nu ar putea intra în țară în ianuarie 2021. 

 

Ce spune știința?

După cum explică ziarul, din punct de vedere tehnic, a doua injecție a unui vaccin cu doza dublă este un rapel în sine. În terminologia vaccinării, prima dumneavoastră doză este cunoscută ca „principală”, iar dozele ulterioare sunt anumite „rapel”. 

 

Imunitatea poate scădea după un ciclu complet de vaccinare; în cazul vaccinurilor antitetanos, imunitatea scade în timp, de aceea se recomandă repetarea vaccinurilor la fiecare 10 ani. 

 

Un studiu din septembrie al Departamentului de Sănătate Publică din Regatul Unit a constatat că eficiacitatea vaccinului AstraZeneca atinge vârful la aproximativ 95%, dar scade la mai puțin de 80% după 20 de săptămâni. Pentru Pfizer, acesta trece de la 100% la mai puțin de 95% în aceeași perioadă de timp. 

 

Ziarul subliniază că injecțiile de rapel urmăresc, de asemenea, combaterea mutațiilor virusului, care sunt mai greu de recunoscut de sistemul nostru imunitar, la fel ca și rapelurile pentru gripă pentru a combate noile tulpini. 

 

În aceste circumstanțe, experții încă studiază importanta vaccinurilor de rapel pentru vaccinurile împotriva coronavirusului. De răspunsul la această întrebare va depinde în mare măsură de ieșirea din pandemie

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.