Shadow

Amsterdam va interzice construirea de noi hoteluri

Amsterdam a anunțat săptămâna trecută că va respinge orice nouă cerere de a construi un hotel în cea mai mare parte a orașului, într-o nouă încercare de a reduce presiunea turistică asupra capitalei olandeze. Primăria va recurge la un instrument administrativ, regulamentul municipal de arendă funciară, pentru a opri demararea de noi hoteluri, măsură care va împiedica deschiderea celor aproximativ 20.000 de camere de hotel pentru care exista spațiu în limitele municipale. Amsterdam are în prezent 533 de hoteluri, cu aproximativ 40.000 de camere în tot municipiul. 

 

Din acest moment nu se mai poate construi un nou hotel în zonele centrale și de vest ale orașului, deși se pot depune cereri pentru deschideri în noi zone rezidențiale sau parcuri comerciale, cu condiții. 

 

„Construirea unui nou hotel este posibilă doar în cartierele în care hotelul poate avea în continuare valoare adăugată pentru dezvoltarea cartierului. În plus, trebuie să fie un concept hotelier unic și deosebit și să îndeplinească cerințe stricte în domeniul participării cartierului, durabilității și antreprenoriatului social”, avertizează municipalitatea.

 

Desi orașul decisese deja în 2016 ca nu va permite noi hoteluri pentru a atenua presiunea turistică în creștere, acea decizie nu a ținut cont de planurile de zonare existente: în cazul în care construirea unui hotel a fost inclusă proiectarea unei noi zone, primăria nu putea respinge acea cerere. 

Amsterdam a interzis construirea de noi hoteluri.

 

Acest lucru i-a determinat pe investitori să profite de un vid legal pentru a căuta spații alternative pentru noi hoteluri, ceea ce a permis adăugarea în oraș a cel puțin 16 hoteluri noi în 2019 și 2021, iar cererile depuse înainte de 2016 nu au putut fi respinse, ceea ce a dus la autorizarea mai multor construcții noi. 

 

Potrivit agenției oficiale de statistică CBS, între 2015 și 2020 au fost puse în funcțiune 7.700 de camere noi de hotel. 

 

Folosirea regulilor de arendare a terenurilor este justificată de presiunea ridicată asupra calității vieții în oraș din cauza creșterii numărului de hoteluri, iar fundamentele legale ale măsurii au primit aprobarea experților, prin urmare se va putea apăra în instanță în caz de denunț. 

 

Impactul acestei măsuri este important deoarece actualele planuri de zonare au un spațiu cuprins între 850.000 și 1 milion de metri pătrați pentru potențialele hoteluri din Amsterdam, ceea ce ar echivala cu până la 20.000 de camere de hotel suplimentare. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.