Shadow

Swiss oprește utilizarea avioanelor Airbus A220 din cauza problemelor legate de motor

Swiss, o filială elvețiană a Grupului Lufthansa, anunță că va opri utilizarea flotei sale de 29 avioane Airbus A220 pentru revizuire după ce a detectat în mod continuu probleme la motorul acestor aeronave, care s-au aprins chiar și în flăcări. 

 

Măsura care se anunță la câteva ore după ce una dintre aceste aeronave ale Swiss, care acoperea ruta Londra-Geneva a fost nevoită să facă o oprire tehnică la Paris pentru problemele menționate, care au fost deja detectate pe cel puțin alte opt zboruri cu A220 în doar un an. 

Unul din avioanele A220-300 ale Swiss care au avut probleme.

 

Aceste aparate au fost proiectate de compania canadiană Bombardier, care inițial le-a numit Bombardier CSeries, dar sunt comercializate de consorțiul european în urmă acordului comun de cooperare semnat între cele două companii în 2017. 

 

Swiss a avertizat că această revizuire ar putea însemna anularea mai multor zboruri între orașele europene și ar duce la o „reducere semnificativă” a operațiunilor sale, o situație care potrivit companiei aeriene, ar putea continua până când revizuirea completă a celor 29 de dispozitive este terminată. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.