Shadow

Clasamentul țărilor care investesc cel mai mult în turism

Statele Unite și China conduc clasamentul țărilor din lume care investesc cel mai mult în turism, potrivit unui raport al asociației de afaceri World Travel & Tourism Council (WTTC). 

Investițiile turistice

Raportul include cheltuielile de investiții de capital realizate de toate acele companii implicate direct în industria călătoriilor și turismului, precum și investișii în active turistice specific (hoteluri, restaurante, facilități de agrement, transport, etc.) realizate de companii din alte sectoare.

Conform acestui clasament, în 2017 țara care a direcționat cel mai mult capital către sectorul turistic a fost Statele Unite cu o investiție de 176,3 miliarde de dolari.

Următoarea a fost China, țara care a investit în 2017 un capital de 154,7 miliarde de dolari în industria turismului.

După SUA și China, țările care au investit cel mai mult în turism în 2017 au fost în această ordine India, Franța, Japonia, Germania, Arabia Saudită, Regatul Unit, Spania și Turcia.

Destinații din Golful Persic

Pe de altă parte, raportul WTTC arată, de asemenea, acele țări în care cele mai mari rate de creștere a investițiilor în turism sunt așteptate până în 2028.

Acest alt clasament este condus de Emiratele Arabe Unite, cu o creștere a investițiilor de 8,6%, urmată de Qatar (+7,8%) și Bahrein (+6,9%).

Aceste trei țări, amplasate în Golful Persic, au lansat un plan de investiții de milioane de dolari și megaproiecte legate de industria turismului în anii 2000.

Ranking de países del mundo que más invierten en turismo

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.