Shadow

Sute de întârzieri și devieri de zboruri în Europa din cauza exercițiului NATO

Pe lângă nenumăratele anulări, întârzieri și cozi de așteptare din cauza grevelor organizate de diferite grupuri și în diferite țări, pasagerii de transport aerian se confruntă încă nouă zile, între 12 și 23 iunie, cu posible întârzieri și întreruperi din cauza Air Defender 23, cel mai mare exercițiu militar de desfășurare a forțelor aeriene din istoria Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) de la înființarea sa în 1949. Eurocontrol, agenția-mamă europeană pentru controlul traficului aerian, estimează că „aproximativ 800 de zboruri vor fi deviate zilnic ca urmare a exercițiului și a măsurilor asociate”. 

Cu centrul în Germania și administrat de Lutfwaffe (forțele aeriene germane), implică peste 10.000 de militari și 250 de avioane de luptă din 25 de țări. Lunea aceasta, alianța militară a iîceput jocurile de razboi pe cerul german. Trei zone de zbor vor fi închise temporar traficului aerian civil, astfel încât se așteaptă ca zborurile civile să fie întârziate, precum și alte zone din spațiul aerian al țărilor vecine, relatează agenția de presă germană DW.

În aer, participanții se vor antrena în situații de criză în aceste trei zone de război: deasupra nordului Germaniei, în Marea Nordului, în est și într-o mică fâșie din sudul Germaniei. Aceste zone vor fi închise alternativ pentru avioanele civile în fiecare zi, timp de câteva ore.

Sute de întârzieri și devieri de zboruri în Europa din cauza exercițiului NATO
Cele trei zone afectate (Imagine: DW/Sursă. bundeswhr.de)

Piloții civili trebuie să navigheze în jurul a trei „grupuri” principale în care zborul este restricționat sau interzis la diferite altitudini. Fiecare dintre acestea va fi închis sau puternic restricționat pentru traficul civil timp de câteva ore în fiecare zi.

Întârzieri în traficul aerian civil

Traficul aerian general este o parte a provocării, deoarece cerul Europei se numără printre cele mai aglomerate rute de zbor din lume.

Experții în aviație analizează dacă traficul poate continua fără a fi afectat, în paralel cu Air Defender 23.

Sute de întârzieri și devieri de zboruri în Europa din cauza exercițiului NATO
Trupele NATO care operează în Germania (Imagine DW/Sursă: bundeswehr.de).

În timpul manevrelor militare, aeroporturile germane și-au prelungit orele de funcționare până în timpul nopții. „Sper că, dacă toate aceste măsuri vor fi eficiente, nu vor exista anulări de zboruri”, a declarat Ingo Gerhartz general-locotenent al Forțelor Aeriene Germane. Cu toate acestea, el nu a exclus posibilitatea unor întârzieri la plecări sau sosiri.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.