Shadow

Stațiunile de pe insule vor conduce recuperarea turismului de vacanță

Stațiunile situate pe insule din întreaga lume vor conduce recuperarea turismului de vacanță, potrivit unui studiu comandat de Arabian Travel Market (ATM), care în acest an va avea loc în format hibrid: cu prezența fizică în perioada 16-19 mai la Dubai World Trade Center și online în perioada 24-26 din aceeași lună. Nu numai că destinațiile aspiraționale precum Maldive, Seychelles sau Sri Lanka vor beneficia de această tendință, ci și arhipelagurile mai apropiate precum insulele grecești, Cipru și insulele spaniole

Arhipelagurile precum Maldive și Seychelles își evidențiază avantajele competitive în fața noului turist post-coronavirus. În acest sens, Danielle Curtis, directorul expoziției al Arabian Travel Market, a menționat „zborurile directe care au crescut din Dubai, facilitățile de acces, restricțiile rezonabile, rata scăzută a incidenței COVID și ratele optime de vaccinare; la care se adaugă complexe deschise și, în unele cazuri izolate, în cadre naturale cu plaje liniștite”.

Maldivele se așteaptă ca cei 500.000 de locuitori să fie vaccinați în august, în timp ce Seychelles, cu mai puțin de 100.000 de cetățeni, se așteaptă să ajungă la 100% în următoarele luni. 

Deși în ambele cazuri au o listă a țărilor din care vizitatorii lor pot zbura, atât Seychelles, cât și Maldive cer doar un PCR negativ efectuat cu 72 sau respectiv 96 de ore înainte, fără a fi nevoie să fie vaccinați sau să fi puși în carantină. Și, după cum a explicat Curtis, „după ce au luat temperatura la sosirea la hotel, clienții pot călători liber și trebuie doar să poartă o mască în incinte„.

Regulile jocului se vor schimba cu adevărat atunci când Seychelles si Maldive (în imagine) vor începe să accepte fără restricții pe toți vizitatorii vaccinați.

Cu toate acestea, experții subliniază că regulile jocului sevor schimba cu adevărat atunci câand ambele țări vor accepta fără restricții toți vizitatorii care au fost deja vaccinați. Având în vedere că rata globală de vaccinare se va accelera pe măsură ce vor fi aprobate și produse mai multe vaccinuri, insulele ar putea fi catalizatori pentru creșterea turismului internațional de vacanță.

Alte insule cu potențial mare pentru piața din Orientul Mijlociu sunt Sri Lanka, Cipru și insulele greceștiEmirates și Etihad operează șapte zboruri săptămânale către Colombo, iar călătorii au nevoie doar de un PCR negativ efectuat cu 96 de ore înainte de sosire și alte două teste în următoarele șapte zile. Guvernul intenționează să își vaccineze cei 21 de milioane de locuitori până la sfârșitul anului 2021, când în acest moment sunt 500.000 care au primit deja dozele.

Pentru Curtis, „Cipru este un alt caz interesant datorită celor trei zboruri săptămânale care leagă destinația de Dubai și a faptului că începând din această lună va primi turiștii israelieni cu două doze de vaccin”. 

Autoritățile elene vor să vaccineze marea majoritate a celor 10,35 de milioane de locuitori până în vară. în prezent, au imunizat deja 725.000. În acest fel, se intenționează revitalizarea sectorului turistic, pentru care Grecia are legături optime cu regiunea datorită celor cinci zboruri săptămânale între Dubai și Atena.

În arhipelagurile spaniole, indicele populației imunizate variază între 4,41% în Insulele Baleare și 5,07% în Insulele Canare.

Reprezentanții turismului din toate aceste țări, împreună cu cei din Mauritius, Filipine și Malaezia, printre altele, vor participa la ATM în luna mai.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.