Shadow

„A sosit momentul să repornim turismul”, spune OMT

Criza sanitară a coronavirusului „a demonstrat importanța luării deciziilor corecte la momentul potrivit”, a declarat Organizația Mondială a Turismului (OMT), după ce a propus ca după „sacrificiile personale sau profesionale”, pe care le-a făcut sectorul „a venit momentul să repornim turismul„. 

„Am ajuns aici după multe săptămâni de muncă asiduă și angajament ferm. Criza ne-a afectat pe toți. Există mulți, la toate nivelurile sectorurile, care au făcut sacrificii, personale sau profesionale. Dar cu spiritul de solidaritate, care definește turismul, ne-am reunit sub conducerea OMT pentru a împărtăși experiențele și cunoștintele noastre. Împreună suntem mai puternici, iar această cooperare va fi esențială atunci când trecem la etapa următoare”, a spus organizația într-un comunicat.

Potrivit studiilor OMT, mai multe țări din întreaga lume încep deja să relaxeze restricțiile de călătorie și că guvernele și sectorul privat lucrează împreună pentru a restabili și a stimula încrederea, „fundamentul esențial al recuperării”.

Până la data de 18 mai, numărul țărilor închise era de 163, în ciuda faptului că „șapte destinații au redus restricțiile de călătorie pentru turiștii internaționali”.

Zurab Pololikashvili, secretarul general al OMT.

OMT a subliniat că, în prima etapă a crizei, a reunit turismul pentru a evalua impactul posibil al pandemiei, atenuarea daunelor aduse economiilor și salvgardarea locurilor de muncă și a companiilor și că, acum, „când împreunăm schimbăm direcția, își asumă din nou rolul de lider”.

În cadrul celei de-a cincea ședințe a Comitetului Mondial de Criză pentru Turism, OMT a prezentat liniile directoare pentru reluarea activității turistice, care includ de la furnizarea de lichidități pentru companii vulnerabile până la deschiderea fontierelor și coordonarea noilor protocoale și procedurilor de sănătate.

În acelasi timp, continuă să promoveze inovația și sustenabilitatea, elemente care „trebuie să înceteze să fie o parte mică a sectorului și să devină axa a tot ceea ce facem”.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.