Shadow

Sistemul european de autorizare a călătoriilor se amână din nou

Sistemul european de informații și autorizații de călătorie (ETIAS) suferă o nouă amânare. Initțal, acest permis de intrare în Schengen pentru cetățenii din țările scutite de viză urma să fie operațional până la sfârșitul anului 2022; ulterior a fost amânat pentru mai 2023, apoi pentru mai 2024, iar acum Comisia Europeană a decis să îl amâne până în mai 2025. 

Comisia European a aprobat acest sistem pentru a spori securitatea în statele UE și Schengen. Astfel, ETIAS, care este o autorizație de călătorie pentru aceste țări, va verifica călătorii înainte de sosire și va împiedica intrarea celor care prezintă un risc de securitate.

ETIAS – Sistemul European de Informații și autorizare a călătoriilor - SchengenVisaInfo.com
Este prevăzut un cost de 7 euro pentru cererea ETIAS.

Va fi obligatoriu pentru cetățenii din afara UE care nu au nevoie de viză, cum ar fi Regatul Unit și Statele Unite, pentru a intra în aceste destinații. Această cerință poate reprezenta o nouă provocare pentru circulația călătorilor.

Toți călătorii care doresc să intre în Uniunea Europeană începând cu luna mai 2025 trebuie să dețină o autorizație ETIAS aprobată la sosirea în prima țară de intrare. Pentru a depune o cerere, trebuie completat un formular online în care se solicită informații despre sănătate, educație și condamnări penale.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.