Shadow

Sectorul turismului va pierde 174 de milioane de locuri de muncă din cauza restricțiilor

Industria Călătoriilor și Turismului ar putea pierde peste 174 de milioane de locuri de muncă în 2020 dacă restricțiile actuale și locale la mobilitate sunt menținute pentru a încerca să controleze al doilea val de răspândire a COVID-19 și care acționează ca o bariere în calea călătoriilor globale. Acest lucru a fost devăluit de cele mai recente cercetări efectuate de World Travel and Tourism Council (WTTC), a cărei concluzii evidențiază faptul că, deși cifra este uluitoare, aceasta reprezintă o ușoară îmbunătățire față de iunie

 

Studiul anterior a estimat impactul la o pierdere de 197 de milioane de locuri de muncă. WTTC atribuie acest câștig pozitiv, în mare parte, revenirii călătoriilor interne în mai multe țări. Printre acestea se remarcă China, care „a demonstrat o redresare deosebit de puternică pe piața sa internă și a implementat un program cuprinzător de testare și monitorizare a contactelor, împreună cu protocoalele de sănătate și igienă”, care, potrivit organizației, contribuie și mai mult la această creștere semnificativă. 

 

„Dacă restricțiile actuale asupra călătoriilor internaționale continuă până la sfârșitul anului 2020, rezultând o redresare limitată, impactul va fi devastator, cu până la 174 de milioane de locuri de muncă pierdute în întreaga lume”, afirmă WTTC. 

 

Cu toate acestea, analiza arată că, dacă restricțiile actuale de călătorie sunt ridicate mai devreme, la nivel global, mai mult de 31 de milioane de locuri de muncă ar putea fi salvate până la sfârșitul anului 2020

 

„Acest lucru este echivalent cu mai mult de jumătate de milion de locuri de muncă salvate în fiecare zi până la sfârșitul anului 2020, ceea ce este echivalent cu aproape întreaga populație a orașului american Atlanta, orașul portughez Lisabona și ar umple Camp Nou, casa FC Barcelona, de peste cinci ori”. 

 

În același timp, studiul subliniază că restricțiile prelungite de călătorie ar putea elimina, de asemenea, 4,7 miliarde de dolari din contribuția sectorului la PIB-ul global, cifra care echivalează cu o pierdere de 53% comparativ cu 2019

 

Gloria Guevara, președinte și CEO al WTTC, a declarat: „Cele mai recente date ale noastre dezvăluie gravitatea a impactului negativ pe termen lung cu care se confruntă industria globală a călătoriilor și turismului, dacă nu lucrăm împreună pentru a relua călătoriile internaționale imediat. 

 

Guevara a explicat că, din moment ce restricțiile de călătorie din întreaga lume au rămas în vigoare în lunile de vară, estimările WTTC au crescut prognoza pierderilor de locuri de muncă de la 121 la 143 de milioane. „Studiul nostru a arătat că, în doar patru luni, alte 22 de milioane de locuri de muncă sunt amenințate în întreaga lume. Aceasta este o veste devastatoare, așa că avem nevoie de acțiuni internaționale coordonate chiar acum„.

 

Ea a subliniat, de asemenea, că recuperarea sectorului va fi întârziată în continuare, cu pierderi economice și de locuri de muncă, dacă carantinele nu sunt înlocuite prompt cu teste rapide de COVID-19 în aeroporturile de plecare și pe coridoarele aeriene. „Cu cât așteptăm mai mult, cu atât există riscul ca sectorul călătoriilor și turismului sa se confrunte cu colapsul total”. 

 

Conform Raportului de Impact Economic 2020 WTTC, Călătoriile și Turismul au fost responsabile pentru unul din 10 locuri de muncă (330 de milioane în total), contribuind cu 10,3% la PIB-ul global și generând unul din patru din toatele locurile de muncă noi. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.