Shadow

Sectorul hotelier din SUA a pierdut 3,1 milioane de locuri de muncă din cauza COVID-19

American Hotel and Lodging Association (AHLA) a raportat că sectorul hotelier din Statele Unite a pierdut aproximativ 3,1 milioane de locuri de muncă în timpul pandemiei coronavirusului și se așteaptă ca anul 2021 să se încheie cu o altă reducere de 500.000 de locuri de muncă, potrivit proiecțiilor publicate luna aceasta. Vara trecută, asociația a avertizat că situația ocupării forței de muncă în hoteluri în SUA era critică

Cu aceste date, sectorul hotelier a fost „industria cea mai afectată de pandemie”, potrivit AHLA, care a menționat că rata șomajului în această activitate economică este cu 330% mai mare decât restul economiei din SUA.

Într-un comunicat, asociația a explicat că hotelurile vacante sau închise definitiv „au avut, de asemenea, un efect negativ asupra comunităților din întreaga țară afectând o gamă largă de afaceri care depind de prezența oaspeților hotelului, cum ar fi restaurantele și magazinele, companii de aprovizionare și construcții”.

Potrivit studiului publicat luni cu centrul de cercetare Oxford Economics, pentru fiecare zece persoane angajate într-o proprietate hotelieră, hotelurile dețin 26 de locuri de muncă suplimentare în comunitate până la companii de aprovizionare cu hoteluri și construcții. 

Având în vedere că hotelurile se vor încheia în 2021, cu 500.000 de reduceri suplimentare de locuri de muncă sprijinite de hoteluri sunt în pericol în acest an.

„În timp ce multe alte industrii afectate au primit ajutoare federale specifice, industria hotelieră nu”, a criticat președintele și CEO-ul AHLA, Chip Rogers, în această declarație, dar chiar și Casa Alba a exclus crearea unui pașaport federal, care nu va activa nici turismul intern.

Din acest motiv, el a cerut Congresului SUA să adopte proiectul de lege „Salvați locurile de muncă ale hotelurilor” („Save Hotel Jobs”), care va oferi sprijin critic hotelurilor și angajaților săi în această perioadă crucială”.

În funcție de stat, AHLA se așteaptă la o pierdere de 61.000 de locuri de muncă în California în sectorul ospitalității în 2021, înaintea Floridei (39.560), New York (38.028) și Nevada (22.282), printre altele.

„Recenta revenire a călătoriilor de leisure în primăvară și vară este încurajatoare pentru hoteluri, dar călătoriile de afaceri, care reprezintă cea mai mare sursă de venituri hoteliere, au scăzut cu 85% și nu se așteaptă să înceapă să revină încet. Până în a doua jumătate a acestui an”, a adăugat Rogers. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.