Shadow

Ryanair va permite un al doilea bagaj de mână, printre alte schimbări

Ryanair va permite fără taxă, începând cu luna decembrie, un al doilea bagaj de mâna de dimensiuni mici – o geantă de doamnă sau o plasă de la duty frree-ul aeroportului, care să nu depășească 35x20x20 centimetri – și de la 1 noiembrie, va elimina anunțurile la bord, cu excepția celor care corespund normelor de siguranță a transportului aerian, a anunțat compania compania low cost irlandeză, printre alte schimbări cu care elimină unele dintre restricțiile sale sau reducând fees, într-o încercare de a-și îmbunătăți imaginea. 

Compania a lansat aceste modificări după ce timp de mai multe zile președintele sau executiv, polemicul Michael O’Leary, a primit prin intermediul unei campanii recent lansate „Spunei lui M’OL”, pe site-ul său, cu scopul de a colecta părerile clienților cu privire la ceea ce își doresc și ce îi deranjează cel mai mult. Schimbările și noile măsuri vor fi implementate în următoarele șase luni, până la sfârșitul lunii martie 2014.

Compania aeriană a pregătit acest anunț fără a cunoaște sentința din Madrid care ordonă să elimine opt clauze abuzive și pe care compania intenționează să facă apel. Ryanair a spus că va continua să aplice mai multe din aceste condiții, considerând că nu contravin legilor de protecție a consumatorilor.

Ryanair va permite un al doilea bagaj și reduce taxa pentru carta de îmbarcare.
Ryanair va permite un al doilea bagaj și reduce taxa pentru carta de îmbarcare.

Totuși, a anunțat că de la 1 decembrie va reduce de la 70 la 15 euro taxă pentru retipărirea ticket-ului de îmbarcare pasagerilor care nu îl duc imprimată la aeroport, dar care au făcut check-in-ul online. Cu toate acestea, va menține taxa la 70 de euro pentru cei care nu fac ceck-in-ul online.

În acest fel, în timpul zborurilor care operează înainte de 8:00 dimineața și după 21:00 de ore, vor fi ‘silențioase’, după eliminarea anunțurilor și vânzărilor la bord, asemănându-se cu o piață de vechituri.

Din noiembrie, clienții care rezervează direct pe site-ul Ryanair, și nu prin intermediul agențiilor, motoarele de căutare de zboruri ‘on-line’, vor avea o „perioada de grație” din momentul în care fac rezervarea pentru a corecta erori minore, cum ar fi greșeli ale numelui său ale rutelor, și nu vor fi luate ca modificări și nici nu li se va percepe vreo taxă.

De asemenea, compania va elimina așa-numitul ‘puzzle’ pe care utilizatorul trebuia să-l completeze înainte de alege zborul pe prima pagină a procesului de rezervare.

În cele din urmă, începând cu 5 ianuarie, tarifele standard pentru bagajele înregistrate la Ryanair vor fi reduse de la 60 de euro la 30 de euro dacă se va face la biroul de check-in de la aeroport, și de la 60 de euro la 50 de euro dacă se va face la poarta de îmbarcare, egalând astfel costurile la bagaje practicate de concurenții săi.

Președintele Ryanair, Michael O’Leary, și-a arătat satisfacția pentru implementarea acestor îmbunătățiri, încrezător că aceste măsuri vor contribui ca linia aeriană „să reușească să transporte 110 milioane de pasageri anual, în următorii cinci ani”, în conformitate cu obiectivele trasate.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.