Shadow

Românii sunt în topul naționalităților care călătoresc în Israel

Comunicat de presă

Israelul este o destinație de călătorie preferată de tot mai mulți turiști români, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură. Astfel, românii sunt în top 10 la nivel mondial în lista tuturor naționalităților care călătoresc în Israel și în top 5 la nivel european. Ei reprezintă 17.5% din fluxul de turiști pe care Israelul îi absoarbe din Europa Centrală și de Est, find pe primul loc în regiune, depășind Polonia sau chiar Canada şi Brazilia, la nivel mondial.

Conform unui studiu realizat în anii trecuți de către Ministerul Turismului din Israel, aproximativ 49% dintre vizitatorii români în Israel au vârste cuprinse între 35 și 60 de ani și aproximativ 31% au vârste cuprinse între 20 și 35 de ani. Principalele destinații din Israel alese de vizitatori sunt orașele Tel Aviv și Ierusalim.

Românii sunt în top 10 în lista naționalităților care călătoresc în Israel - Economica.net - Economica.net

România se află acum pe locul 5 în topul ţărilor la nivel european ca pondere a numărului de turişti străini care vin în Israel, şi suntem siguri că vom reuși să ne menținem în acest top. Este prima țară din Europa Centrală și de Est ca număr de turişti în Israel, depășind Polonia, şi continuă să înregistreze creşteri de două cifre de la lună la lună. Scopul nostru este acela de a convinge turiştii români să privească Israelul dincolo de pelerinajul religios și să descopere complexitatea activităților disponibile în țara noastră: plaje Blue Flag, ateliere gastronomice, degustări de vin și multe altele” a declarat Larissa Samoilovich, Ministerul Turismului din Israel.

Planuri pentru 2023: investiții în dezvoltări hoteliere noi, digitalizarea aeroportului Ben Gurion și transport public mai accesibil turiștilor

Pe măsură ce turismul incoming crește, Ministerul Turismului din Israel a alocat granturi de 49 milioane USD pentru a sprijini planurile de finanțare pentru construirea de noi hoteluri în Israel sau extinderea celor existente. Anul acesta s-a deschis deja David Kempinski la Tel Aviv și alte trei hoteluri noi sunt în curs de deschidere în Ierusalim. Până la sfârșitul anului 2023, 25 de hoteluri noi sunt programate să își deschidă porțile în Israel.

Digitalizarea aeroportului Ben Gurion

Autoritatea Aeroporturilor din Israel (IAA) a anunțat că principala cale aeriană de acces în Israel, Aeroportul Ben Gurion, va deveni aeroport digital în 2023, în încercarea de a scurta timpii de așteptare de la ghișeele de check-in și de a elimina verificarea de securitate. Peste 50 de milioane shekeli sunt alocați pentru acest proiect.

Transportul public mai accesibil pentru turiști

Începând cu 17 Septembrie, un nou tren de noapte va funcționa între Aeroportul Ben Gurion și Tel Aviv / Ierusalim. Acest nou tren va circula o dată pe oră, de Sâmbătă până Miercuri. Serviciul către Ierusalim nu va fi disponibil în zilele de joi, din cauza lucrărilor de întreținere, și vineri din cauza sărbătorii de Sabatului. Cu toate acestea, serviciul va funcționa toată noaptea între Tel Aviv și Aeroportul Ben Gurion în zilele de joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.