Shadow

Greva controlorilor va anula vineri 50% din zborurile din Franța

O grevă a controlorilor în Franța vineri 16 septembrie va obliga companiile aeriene care operează în țară să-și suprime 50% din zboruri, așa că sunt așteptate întârzieri semnificative, în afară de posibilul impact pe care l-ar putea avea asupra liniilor care traversează spațiul aerian francez. 

 

Direcția Generală a Aviației a Franței (DGAC) a explicat marți într-un comunicat că a cerut companiilor aeriene să își reducă programul de zbor cu 50%. 

 

DGAC a recunoscut că „în ciuda acestor măsuri preventive, sunt așteptate anulări de zboruri și întârzieri semnificative pe întreg teritoriul” Frantți metropolitane și de peste măsuri. 

 

Autoritatea franceză a indicat că lucrează cu managerul de rețea european Eurocontrol pentru a propune companiilor aeriene modalități de evitare a survolărilor în spațiul aerian francez. 

Protestul este convocată de Sindicatul Național al Controlorilor de Trafic Aerian din Franța. Foto: Adobe Stock.

 

Recomandări pentru pasageri

Greva este convocată de Sindicatul Național al Controlorilor de Trafic Aerian (SNCTA), care cere majorări salariale pentru a compensa inflația și angajarea mai multor profesioniști.

 

DGAC a recomandat că pasagerii care pot amâna călătoriile pe care le-au programat pentru vineri. De asemenea, să-și contacteze companiile pentru a afla posibelele efecte ale grevei. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.