Shadow

Românii plătesc cu 15% mai mult pe biletele de avion din perioada Revelionului, față de anul trecut

Din ce în ce mai mulți români aleg să călătorească de Revelion în destinații europene sau chiar intercontinentale, conform unei analize Vola.ro. Astfel, anul acesta este așteptată o creștere cu până la 20% a rezervărilor cu dată de plecare în preajma Crăciunului și retur după Anul Nou, dar și o creștere a prețului mediu al biletelor de avion, depășindu-se pragul atins în ultimii ani. Cele mai căutate destinații rămân capitalele și marile orașe europene, dar se observă o creștere a interesului pentru destinațiile din zona Orientului Mijlociu, precum Israel și Dubai, dar și pentru destinațiile mai îndepărtate precum Bangkok, New York și chiar Sydney.

Claudia Tocilă
Claudica Tocilă, director de marketing la Vola.ro.

Ce orașe din Europa preferă românii pentru vacanță de Revelion

Orașe precum Londra, Milano și Bruxelles se află în topul preferințelor românilor pentru vacanță de Revelion, urmate îndeaproape de Roma și Paris, conform unui studiu realizat de specialiștii Vola.ro. Prețul unui bilet de avion la Londra începe de la 70 euro pentru perioada 29 decembrie – 6 ianuarie, iar la Milano românii pot ajunge cu 50 euro dacă aleg dată de plecare 27 decembrie și întoarcerea pe 4 ianuarie. Și tarifele pentru Roma se mențin sub 100 de euro, un bilet dus-întors București-Roma fiind astăzi 73 euro/persoană. Roma este, de altfel, una dintre principalele alegeri ale turiștilor pe întreagă durata a anului, fiind o destinație accesibilă, atât datorită multiplelor curse low-cost, cât și tarifelor prietenoase practicate de hoteluri.

Cele mai căutate destinații intercontinentale pentru noaptea dintre ani

Asistăm la o creștere a rezervărilor pentru vacanțe în afară Europei de Revelion, iar turiștii care caută soare și climă blanda sau chiar oportunități de plajă în această perioada a anului, dar nu doresc să zboare în locuri prea îndepărtate, aleg vacanțele în Turcia, Dubai sau Israel. În ceea ce privește destinațiile intercontinentale, Asia și Statele Unite sunt în topul alegerilor românilor în ultimii ani conform Vola.ro.

Cei care vor să petreacă noaptea dintre ani în Bangkok vor plăti pentru un zbor cu plecare în dată de 30 decembrie și întoarcere în 15 ianuarie tarife începând cu 990 euro dacă rezervă acum pe Vola.ro. O alegere exotică, foarte populară, dar ceva mai ieftină pentru perioada de Revelion este Singapore, unde biletele de avion costă aproximativ 1.100 de euro pentru o călătorie ce începe în 28 decembrie și se termină chiar înainte de Sfântul Ion, pe 6 ianuarie.

Românii cheltuie din ce în ce mai mulți bani pe vacanțe

Conform statisticilor, prețurile medii plătite de români pentru biletele de avion cu destinații atât din Europa, cât și din afară continentului au crescut în ultimul an și se preconizează în continuare creșteri, dată fiind cererea din ce în ce mai mare de vacanțe pe final de an. Astfel, dacă în 2018 turiștii au plătit, în medie, pentru un bilet de avion cu plecare în decembrie, în preajma Revelionului și întoarcere la începutul lunii ianuarie, 141 euro, anul acesta pentru același serviciu costul este de 163 euro pentru destinațiile europene, o creștere de 16%. În 2019 majorarea pentru zborurile intercontinentale este de doar 3% în medie, comparativ cu 2018, de la 474 euro la 487 euro.

Cluj-Napoca și Timișoara pe lista scurtă a Bucureștenilor pentru călătoriile de Anul Nou

Românii care aleg să petreacă Revelionul în țară, optează conform specialiștilor Vola.ro pentru Timișoara și Cluj-Napoca, orașe urmate îndeaproape de Oradea. Pentru prețurile biletelor de avion pe zboruri interne se observă un trend descendent comparativ cu cele pe destinații externe, veste bună pentru românii care doresc să economisească timpul petrecut pe șoselele din țară.

„Începând din acest an, turiștii români au posibilitatea să recupereze contravaloarea biletului de avion în proporție de 90%, în cazul în care nu mai pot călători din orice motiv susținut de documente doveditoare, de la problemele medicale minore ale celui care călătorește sau ale copiilor în grijă, la evenimente neprevăzute la locul de muncă sau motive personale, de altfel neacoperite de asigurările standard.” a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.