Shadow

Riu primește în Punta Cana sute de turiști din Bulgaria și România

Lanțul Riu Hotels a început să primească în hotelurile sale din Republica Dominicană turiști din piețe sursă emergente, cum ar fi Bulgaria și România. Călătorii au sosit în weekendul din 13 și 14 februarie cu primul zbor direct din aceste țări către Punta Cana, au confirmat surse ale companiei pentru HOSTELTUR. Tocmai hotelurile din această țară încearcă să deschidă noi piețe în aceste țări care nu erau piețe sursă proprii de turiști din zonă, ai căror cetățeni călătoresc în prezent în ciuda crizei de COVID-19, așa că negociază cu Guvernul dominican pentru lansarea de campanii de promovare în ele. (A se citi: Republica Dominicană dorește să deschidă piețe în Bulgaria, Polonia și România)

„Este prima dată când se efectuează un zbor direct din aceste țări spre Punta Cana”, explică surse din lanțul hotelier, care sublinicază că această inițiativă urmărește „să genereze interes în noi piețe emergente sursă”.

În acest sens, ei informează că cu operațiunea din weekendul din 13 și 14 februarie, sute de clienți din Bulgaria și România au ajuns în instalațiile hoteliere.

„Aceasta a fost prima operațiune și sperăm că va continua pe tot parcursul anului. În viitor sperăm să mobilizăm încă multe”, subliniază aceștia. 

Zborurile au fost inițiativa diferiților operatori turistici, care au solicitat sprijin Riu cu tarife preferențiale, indică aceștia.

Acești turiști s-au cazat în cele cinci hoteluri pe care lanțul le operează în prezent în această destinație: Riu Palace Punta Cana, Riu Bambú, Riu Palace Bávaro, Riu República și Riu Naiboa.

Potrivit acestor surse, deși nu este încă garantat că operațiunea va continua pe tot parcursul anului, există unii operatorii de turism precum Onex care ar dori să o extindă anual dacă aceste prime zboruri funcționează bine. În acest moment, zborurile sunt disponibile până în mai cu o frecvență săptămânală, în fiecare vineri. 

Un hotel în Punta Cana.

Există circumstanța că măsurile preventive adoptate de țările emitente de turiști pentru a evita răspândirea COVID-19 au avut un impact negativ asupra fluxului turistic care țară.

Începând cu 26 ianuarie, Statele Unite, principala sursă de turiști în Republica Dominicană, au început să solicite un test de coronavirus negativ pentru a intra în acea țară.

În plus, Canada, a doua țară în număr de turiști pe plajele dominicane și-au anulat zborurile către Caraibe până pe 30 aprilie a acestui an. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.