Shadow

Republica Dominicană dorește să deschidă piețe în Bulgaria, Polonia și România

Lanțurile hoteliere cu interese în Republica Dominicană încearcă să deschidă noi piețe în acele țări care nu era propria sursă de turiști din zonă, precum Polonia, Bulgaria, Ucraina sau România, ai căror cetățeni călătoresc în prezent în ciuda crizei COVID-19. De aceea negociază cu guvernul țării pentru a lansa promoții în aceste piețe emergente.

 

Potrivit unor surse din sector, aceste piețe surse emergente au început acum să fie vândute, ceea ce a contribuit la atenuarea căderii de turiști care a provocat criza coronavirusului, pentru care hotelierii au cerut Executivului Republicii Dominicane să exploreze acest nou traseu și începe o promoție pentru a atrage turiști din aceste țări.  

 

Astfel, în urmă cu două săptămâni a avut loc o întâlnire cu președintele țării, Luis Abinader, ministrul său de turism și echipa sa, în care liderii și-au transmis măsurile propuse și s-au interesat de inițiativele propuse de sector. 

 

Din acea întâlnire a venit o serie de măsuri care vor fi completate cu idei și propuneri din partea hotelierilor, care au fost comunicate prin scrisoarea președintelui. În această săptămână, guvernul dominican se așteaptă să se pronunțe asupra acestor inițiative, printre care se numără și această promovare cu aceste piețe emergente din țări precum Bulgaria, România, Ucraina și Polonia. 

O unitate hotelieră din Republica Dominicană.

 

Între timp, unele lanțuri hoteliere și-au început propria campanie pentru aceste țări din Europa de Est, care au zboruri directe cu Republica Dominicană. „Până în prezent nu există dovezi că guvernul dominican a fost implicat, dar, evident, companiile vor să atragă piețele acestor țări care călătoresc”, detaliază din sector. 

 

Un bun exemplu în acest sens este Riu Hotels, care în weekendul trecut a primit în instalațiile sale din Republica Dominicană sute de turiști din Bulgaria și România, care au ajuns în Punta Cana cu un zbor direct din acele țări europene, potrivit presei din țară. 

 

Coridor sigur cu Canada

În același mod, se studiază posibilitatea formării unui coridor sigur între Canada și Republica Dominicană, având în vedere că țara din Caraibe are în prezent un nivel de contagiune „nu foarte ridicat”. 

 

Închiderea Canadei a provocat ca zone precum Samaná să fie destul de afectate de scăderea turismului. „Guvernul va încerca să negocieze cu executivul Canadian un coridor sigur așa cum s-a făcut în Spania cu Mallorca vara trecută”, subliniază aceste surse.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.