Shadow

Rezervările TUI pentru vară depășesc deja nivelurile din 2019

Touroperatorul german TUI Group a avansat în luna martie anul trecut evoluția bună a rezervărilor pentru acest sezon, care, după cum subliniat, a fost greu afectată de izbucnirea războiului din Ucraina. O perspectivă pozitivă care a fost reconfirmată de CEO-ul grupului, Fritz Joussen, care asigură că, în ciuda conflictului, volumul de afaceri pentru vară „se dezvoltă bine, în special, în Regatul Unit, Germania și Țările de Jos”. După cum explică el, există deja piețe precum cea germană sau cea britanică în care au fost deja depășite nivelurile rezervărilor din 2019. „După doi ani de pandemie, am plăcerea să anunț că afacerea a revenit”, asigură el. 

În ceea ce privește totalul rezervărilor de vară, Joussen subliniază că Regatul Unit rămâne în frunte, cu o creștere de 14% față de vară lui 2019, în timp ce pe piața germană, în ultimele patru săptămâni, rezervările au fost cu peste două cifre comparativ cu aceeași perioadă din 2019. „Clienții continuă să cheltuiască mai mulți bani pe vacanțe”, spune CEO-ul grupului într-o scrisoare către angajații săi, publicată de Fvw.

După cum a indicat, a există o creștere cu 14% a prețurilor medii pentru iarna 2021/22, în timp ce acestea sunt cu 20% mai mari pentru vara lui 2022. 

Ce a cauzat această creștere a prețului mediu? Joussen atribuie acest lucru unei creșteri a cererii de pachete turistice, mai degrabă decât servicii individuale și rezervări de hotel de calitate superioară. De asemenea, două tendințe continuă: „Rezervările se fac cu mult mai puțină anticipare și cu produse de calitate superioară. Acest lucru este bun pentru facturare, marje și profitibilitatea”, notează el.

 

Paștele

Pozitive sunt și datele pentru sărbătorile Paștelor din acest an. Astfel, Joussen raportează că 95% ocuparea a fost înregistrată în Regatul Unit și 91% în Germania. În plus, un total de 1,1 milioane de pasageri au zburat cu TUI în timpul sărbătorilor de Paște din aprilie.

„Momentul general al rezervărilor de pe piețele noastre cheie a fost în mare parte neafectat de războiul de agresiune al Rusiei împotriva veccinului nostru european, Ucraina”, a amintit el în martie, după cum reiese din aceste cifre bune de Paște.

Piața germană și cea britanică au depășit deja nivelurile de rezervările din 2019.

Astfel, stabilizarea pieței, ritmul bun al rezervărilor și transformare companiei în ultimii doi ani stau la bază pentru continuarea returnării ajutorului financiar acordat de Guvernul Germaniei din cauza crizei coronavirusului. Tocmai, de la începutul lunii aprilie, TUI a rambursat 700 de milioane din aceste linii de credit acordate în perioada pandemiei.

„Următoarea rambursare a liniilor de credit garantate de stat ar trebui făcută în curând”, indică Joussen. 

Guvernul german și băncile private au susținut TUI în timpul pandemiei în cadrul a trei pachete de stabilizare, cu împrumuturi și ajutoare în valoare totală de 4,3 miliarde de euro. „Presupun că în următoarele luni vom mai face un pas în ieșirea din finanțarea de stat”, avansează Joussen într-un interviu pentru ziarul german „Handelsblatt”.

„Datorită liniilor de credit de la guvernul federal german și băncile private și contribuția acționarilor noștri, am condus în siguranță TUI prin cea mai gravă criză a sa”, a spus CEO-ul.

Mai multe informații în știrile:

TUI a recuperat 72% din rezervările din 2019 pentru această vară

Războiul nu afectează rezervările TUI: recuperează 80% din 2019

TUI începe să returneze ajutorul de stat pentru COVID

TUI își extinde liniile de credit de 4,7 miliarde de euro până în vara anului 2024

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.