Shadow

Războiul nu afectează rezervările TUI: recuperează 80% din 2019

Evoluția bună a rezervațiilor touroperatorului german TUI Group în ultimele luni a fost cu greu afectată de izbucnirea războiului din Ucraina. Cererea de vacanțe rămâne „solidă”, potrivit grupului, care explică faptul că de la sfârșitului lunii ianuarie a înregistrat 2,8 milioane de rezervari suplimentare, ducând totalul la 8,9 milioane pentru această iarnă 2021/22 și vară. În acest fel, 80% din nivelurile din vară lui 2019 au fost recuperate, față de 72% atins în februarie. „Oamenii vor să călătorească, vedem cererea de rezervări și ne așteptăm la o vară 2022 bună la TUI”, avansează Fritz Joussen, CEO al grupului. 

 

„Momentul general al acțiunilor de pe piețele noastre cheie a fost în mare parte neafectat de războiul de agresiune al Rusiei împotriva vecinului nostru european, Ucraina. Doar în țările nordice și în Polonia comportamentul rezervărilor a fost mai moderat de la începutul războiului”, explică gruparea, care a anunțat că va începe să returneze ajutorul de stat primit din cauza pandemiei

 

Astfel, TUI speră să-și închidă programul de iarnă 21/22 cu rezervări între 60% și 80% la nivelurile de dinainte de criză. 

 

În prezent, acestea se află la 66% din nivelurile de iarnă 2018/19, cu 725.000 de rezervări adăugate de la ultima actualizare din februarie. 

 

La această bună evoluție a cererii se adaugă și ridicarea totală a restricțiilor de călătorie, cu care se așteaptă ca vara lui 2022 „să atingă practic nivelul normalizat al verii anului 2019„. De fapt, rezervările în sezonul de vârf sunt în prezent la 80% din nivelurile din vară 2019, cu 2,1 milioane de rezervări adăugate de luna trecută. În actualizarea sa din februarie, a recuperat 72% din nivelul verii 2019. 

 

Piața britanică

Care piețe se recuperează cel mai bine? Potrivit TUI, după ce ultimele restricții din Regatul Unit au fost eliminate, piața britanică este cea mai încurajată, cu o creștere de 14% a rezervărilor față de vara lui 2019. 

De la sfârșitul lunii ianuarie, TUI a înregistrat 2,8 milioane de rezervări suplimentare pentru iarna 21/22 și vara.

 

Între timp, consumatorii investesc mai mult în vacanțele lor: prețurile medii pentru iarnă au crescut cu 14%, în timp ce pentru vară au crescut cu 20%, datorită unei combinații mai mari de pachete. 

 

Touroperatorul constată și o creștere a rezervărilor în segmentul său hotelier (TUI Hotels), în timp ce pentru zona de croazieră indică o tendință de rezervări târzii și pe termen scurt, care este de așteptat să continue și în vară. În plus, s-au înmulțit și excursiile, activitățile și tururile vândute de TUI Musement, cu 1,1 milioane în primul trimestru din 2022

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.