Shadow

Rezervările FTI Group pentru vară, la niveluri pre-pandemie

Touroperatorul german FTI Group se pregătește pentru o vară grozavă pentru călătorii. Al treilea cel mai mare operator de turism din Germania raportează că rezervările sunt acum la niveluri de înainte de pandemie. „În prezent, ei progresează într-un mod cu adevărat pozitiv”, spune Ralph Schiller, CEO al FTI Group, care vede totuși războiul dintre Rusia și Ucraina ca pe o amenințare care ar putea avea un impact asupra acestei evoluții bune a cererii pentru sezonul de vârf. „Un conflict la porțile Europei influențează comportamentul de rezervare al cetățenilor germani”, avertizează Schiller. 

Astfel, după o toamnă bună pentru FTI cu multe rezervări pe termen scurt și un noiembrie mixt, cererea și-a revenit remarcabil, așa că totul indică un sezon estival foarte bun, spune operatorului, potrivit Fvw.

După cum subliniază Schiller, vacanțele pe insulă sunt la mare căutare, în timp ce călătoriile cu valoare mai mare sunt, de asemenea, solicitate.

„Am recuperat nivelurile pre-pandemie în ceea ce privește rezervările pentru vară”, spune managerul FTI. 

CEO-ul touroperatorului german subliniază că acest impuls al rezervărilor s-a produs atât pentru cele pe termen scurt, după eliminarea celor mai recente restricții din cauza COVID-19, cât și pe termen lung.

De asemenea, subliniază că, la fel ca anul trecut, Grecia și insulele sale, Cipru și Malta sunt printre cele mai populare destinații, în timp ce a existat și o cerere mai mare de călătorii în Turcia. „Sunt solicitate și Spania, inclusiv Insulele Canare, precum și Emiratele Arabe Unite și Maroc, care și-au redeschis recent granițele pentru turiști”, explică el.

O imagine de promoție al touroperatorului.

În ceea ce privește rutele pe distanțe lungi SUA, Australia și Maldive sunt printre cele mai căutate destinații. Schiller spune că unul din doi călători care rezervă se bazează pe tarifele flexibile introduse în timpul pandemiei.

Pe de altă parte, FTI a înregistrat un maxim istoric al rezervărilor de mașini de închiriat și autocaravane, deși operatorul german avertizează asupra deficitului predominant de vehicule, ceea ce a dus la o creștere a prețurilor, care sunt „neobișnuit de ridicate”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.