Shadow

Responsabilitatea sectorului în vaccinare: cazul TUI în Capul Verde

Nivelul scăzut de vaccinare în unele zone geografice ale planetei este unul dintre cele mai îngrijorătoare aspecte pentru eradicarea definitivă a pandemiei. Abordarea acestei probleme nu va fi benefică doar pentru sector, ci se adaugă și la marile provocări ale responsabilității sociale corporative, iar cazul fundației create de TUI Group cu performanța sa din Capul Verde este un exemplu clar a ceea ce se poate face, 

 

Împreună cu divizia UNICEF din Țările de Jos, TUI Care Foundation își arată angajamentul de a contribui la accesul echitabil la vaccinuri la nivel mondial prin sprijinirea dezvoltării programului de vaccinare în Capul Verde, țară în care în iulie doar 11% din populație a era vaccinată. În prezent, acest procent a ajuns la 65% iar obiectivul stabilit de marele grup împreună cu autoritățile locale este să ajungă la 85% la adulți și 90% la adolescenți

 

Colaborarea dintre TUI și UNICEF susține programul oficial actual precum și o campanie de comunicare pentru promovarea vaccinării prin informarea populației despre riscuri, și contribuind la colectarea și centralizarea datelor privind nivelurile atinse în fiecare zonă. În plus, au achiziționat echipamente frigorifice cu care să asigure programului ceea ce este necesar pentru conservarea și depozitarea dozelor.  

 

TUI subliniază faptul că pandemia are efecte mai grave în unele locuri decât în altele din întreaga lume și a fost deosebit de grea pentru micile state insulare precum Capul Verde, unde populația și-a văzut modul de viață bazat pe turism cu adevărat devastat cu restricțiile în timp ce încercați să faceți față virusului. 

 

În iulie 2021, doar 11% dintre cetățenii populațiilor dispersate din Santiago, cea mai populară insulă din țară, erau vaccinați cu schema completă. Datorită inițiativelor comune, cooperării bilaterale și asociațiilor și entităților internaționale, inclusiv TUI Care Foundation, Guvernul și-a majorat ținta de vaccinare în 2021, de la 70% la 85%. 

 

„Sprijinirea populației locale în destinațiile de vacanță se află în centrul activității TUI Care Foundation”, explică președintele Consiliului său de administrație, Thomas Ellerbeck. „Comunitățile turistice din întreaga lume au fost afectate de pandemie, în special persoanele cele mai vulnerabile. Vaccinarea este cheia pentru a pune capăt crizei de COVID-19”. 

 

Din acest motiv, el afirmă că „este esențial ca toată lumea să aibă posibilitatea de a se vaccina. Suntem bucuroși să putem contribui la progresul vaccinării în Capul Verde și să oferim cetățenilor săi o oportunitate mai bună de a se proteja de virus și oameni cu care sunt în contact”. 

 

TUI Care Foundation este angajată în sprijinirea programelor UNICEF din 2018, cu inițiative de ajutor de urgență și programe educaționale pentru copiii defavorizați. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.