Shadow

Regatul Unit pierde 67 mil. € pe zi din cauza scăderii turismului internațional

Regatul Unit va pierde 22 de miliarde de lire sterline (24.523 milioane de euro) din cauza prăbușirii călătoriilor internaționale în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, o pierdere de 60 de milioane de lire sterline (67 de milioane de euro) pe zi ca urmare a unei scăderi cu 78% a cheltuielilor de vizitatori internaționali comparativ cu nivelurile din 2019, de la care ar putea dura ani de zile pentru a se recupera. De asemenea, ar putea amenința poziția Londrei ca unul dintre cele mai importante centre de călatorie de afaceri și de agrement din lume. Călătorii și turiștii sunt ținuți în afara granițelor țării din cauza incertitudinii continue privind restricțiile de călătorie menite să încetinească răspândirea COVID-19. Această situație ar putea afecta, de asemenea, aproximativ trei milioane de locuri de muncă generate de sectorul turismului și călătoriilor. 

 

Estimările corespund World Travel and Tourism Council (WTTC) care subliniază ca aproape trei milioane de locuri de muncă în Regatul Unit, susținute de Călătorii și Turism, riscă să se piardă în cel mai rău scenariu, după modelul economic utilizat de organizație. 

 

Conform Raportului de impact economic 2020 al WTTC, Călătoriile și Turismul au fost responsabile pentru aproape patru milioane de locuri de muncă în Regatul Unit, sau 11% din forța de muncă totală a țării. De asemenea, a generat aproape 200 de miliarde de lire sterline (223,352 miliarde de euro) din PIB, sau 9% din economia Regatului Unit

 

Gloria Guevara, președinta și CEO-ul WTTC a declarat: „Trebuie să înlocuim urgent măsurile de carantină de pornire și oprire cu programe de testare și urmărire rapide, cuprinzătoare și rentabile la punctele de intrare din întreaga țară”. Ea a adăugat că această investiție va fi semnificativ mai mică decât impactul carantinelor directe care au consecințe socio-economice devastatoare și de anvergură. 

 

„Testarea și urmărirea direcționate vor restabili, de asemenea, încrederea consumatorilor în călătorii. Acesta va permite restaurarea „coridoarelor aeriene” vitale între țări și regiuni cu rate similare de cazuri de COVID-19″.

 

Guevara a asigurat ca un sistem de testare și urmărire rapidă a răspunsului pentru toți pasagerii care pleacă însemnul că guvernul ar putea lua în considerare restabilirea călătoriilor între Regatul Unit și principalele hub-uri internaționale. „Restabilirea călătoriilor de clasă business între principalele centre financiare din lume, precum Londra și New York, ar acționa ca un motor care să contribuie la alimentarea redresării economice globale”. 

 

Acesta adaugă că coordonarea internațională pentru restabilirea călătoriilor transatlantice, pentru călătorii de business și de agrement, ar oferi o injecție vitală în brat pentru sectorul călătoriilor și turismului: „Ar aduce beneficii companiilor aeriene și hotelurilor, agenților de turism și operatorilor de turism și ar revitaliza milioane de locuri de muncă în lanțul de aprovizionare care depind de călătoriile internaționale peste Atlantic”. 

 

Analiza WTTC a cheltuielilor pe călătorii internaționale în Regatul Unit in 2019 arată că a ajuns la aproape 28,2 miliarde de lire sterline (31.488 de milioane de euro), reprezentând 17% din cheltuielile toate de turism din Regatul Unit. Cheltuielile pentru călătoriile interne au fost responsabile pentru restul de 83%.

 

O defalcare suplimentară releva cât de importante au fost cheltuielile călătorilor internaționali în cursul anului 2019 pentru economia din Regatul Unit: în fiecare lună a reprezentat 2,350 milioane de lire sterline (2.625 de milioane de euro) sau 77,3 milioane de lire sterline (86,3 milioane de euro) pe zi

 

Între 2016 și 2018, cele mai mari piețe de intrare în Regatul Unit au fost călătorii din Statele Unite (15%) și Franța (9%), fiecare reprezentând 10% din totalul sosirilor internaționale. Acestea sunt urmate de Germania pe al treilea loc (9%) și Irlanda și Spania pe al patrulea loc (7% fiecare). 

 

Datele din 2018, care sunt cele mai actualizate date disponibile, arată dependența Londrei în special de cheltuielile internaționale ale vizitatorilor. Acesta a reprezentat 85% din totalul cheltuielilor turistice din oraș, iar turiștii interni au reprezentat restul de 15%. 

 

Conform Raportului de impact economic 2020 al WTTC, în 2019, Călătoriile și Turismul au generat unul din 10 locuri de muncă (330 de milioane in total), contribuind cu 10,3% din PIB-ul global și unul din patru din totalul locurilor noi de muncă. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.