Shadow

Regatul Unit: mai multe staycation-uri în planul său de redresare a turismului

Guvernul britanic recomandase populației pentru vara care a trecut să nu plece în vacanță în străinătate și să rămână în țară. Această apărare pentru staycation-uri este evidentă în planul de redresare a sectorului turistic prezentat de executivul lui Boris Johnson, care incorporează un nou abonament de tren pentru a facilita călătoria turiștilor naționali prin țară și vouchere pentru cele mai populare atracții turistice din Regatul Unit, cu scopul ca piață internă să poată atinge nivelurile pre-pandemică până în 2022. Inițiativa se așteaptă ca turismul internațional să revină în 2023. 

Ca atare, Loteria Națională a țării a lansat un program de vouchere în această toamnă pentru a stimula călătoriile dincolo de sezonul estival. Participanții vor putea răscumpăra voucherele la atracțiile turistice din Regatul Unit între septembrie 2021 și martie 2022, potrivit executivului britanic.

La sfârșitul anului, un nou abonament de tren va fi lansat și pentru călătorii care rămân acasă: „ceea ce va face mai ușoară și sustenabilă deplasarea turiștilor prin țară”, explică el.

Acest nou abonament se va baza pe BritRail, care se vinde prin VisitBritain și oferă în prezent vizitatorilor internaționali călătorii flexibile în toată țara, împreună cu bilete reduse la atracțiile turistice.

„Planul nostru de Redresare Turistică este proiectul nostru privind modul în care sectorul se poate recupera mai bine din pandemie, chiar mai repede decât se aștepta, A fost un an provocator pentru sectorul turistic, în special pentru orașele noastre, dar știu că sunt pregătite să primească vizitatori și îi încurajez pe toți să redescopere oferta fantastică de turism din Regatul Unit„, a apărat ministrul turismului, Nigel Huddleston.

O imagine promoțională a Regatului Unit. Fotografie: VisitBritain.

De asemenea, au fost alocate 19 milioane de lire sterline pentru campanii de marketing pentru promovarea turismului în orașe și sate din întreaga țară, iar o companie națională în valoare de 5,5 milioane de lire sterlina a fost lansată.

Guvernul afectează modul în care sectorul a fost afectat de pandemie și reamintește că în 2019, aproximativ 41 de milioane de vizitatori internaționali au venit în Regatul Unit pentru business sau leisure, cheltuind peste 28 de miliarde de lire sterline, ceea ce a plasat Regatul Unit printre primele cinci țări la nivel global pentru cheltuielile de vizitatori.

Tehnologia datelor

Pe de altă parte, Guvernul a anunțat că va explora modul în care datele despre turism colectate la frontieră pot sprijini sectorul și a avansat crearea unui centru de date privind turismul „pentru a oferi sectorului acces la informații robuste, accesibile și în timp util”.

„Acest centru ar putea monitoriza tendințele de călătorie ale consumatorilor, cum ar fi creșterea turismului activ, sporturilor nautice și drumețiilor și rezervarea de experiențe turistice durabile. Datele colectate vor contribui la dezvoltarea politicii și a marketingului nostru pentru a îmbunătăți experiența vizitatorilor”, explică acesta.

În plus, un Plan de Turism Durabil va fi dezvoltat la sfârșitul acestui an „pentru a pune Regatul Unit în fruntea dezbaterii globale privind durabilitatea în călătorii”.

Planul se va baza pe investițiile în turism durabil deja în desfășurare, cum ar fi finalizarea Rutei naționale de Coastă a Angliei, cea mai lungă de acest gen din lume și investiția de aproape 1 miliard de lire sterline în centrele de încărcare a vehiculelor electrice din stațiile de benzină.

Cazare turistică

Guvernul va lansa, de asemenea, o consultare cu privire la introducerea unui sistem de înregistrare a cazărilor turistice în Anglia pentru a studia creșterea prețurilor de închiriere de vacanță.

Planul se concentrează, de asemenea, pe 2022: „un an imens pentru Regatul Unit care va arăta națiunea pe scena mondială cu un triumvirat de evenimente majore”. Jubileul de Platină al Reginei, Festivalul UK 2022 și Jocurile Commonwealth-ului din Birmingham 2022” va prezenta cel mai bun din Regatul Unit acasă și în străinătate”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.