Shadow

Recuperarea globală a călătoriilor de afaceri a fost întârziată (și foarte mult)

„Cheltuielile globale pentru călătoriile de afaceri sunt în creștere, dar recentele evenimente amână întreaga revenire așteptată până in 2025 sau 2026”. Aceasta este concluzia principală a celui mai recent raport al Global Business Travel (GBTA), care analizează activitatea din 73 de țări. 

Inflația, prețurile la energie, provocările lanțului de aprovizionare, deficitul de forță de muncă și problemele regionale împing previziunile de revenire la normalitate a industriei călătoriilor corporative, potrivit GBTA Business Travel Index 2022.

Raportul indică faptul că industria globală a călătoriilor de afaceri își continuă progresul către recuperarea completă a nivelurilor de cheltuieli din 2019 înainte de pandemie, care s-au ridicat la 1,4 trilioane de dolari (1,39 trilioane de euro), „dar recuperarea a întâmpinat unele obstacole”.

Mai multe despre recuperarea dificilă a Business Travel

Cheltuielile pe călătoriile de business vor fi de aproximativ 66% din nivelul de dinainte de pandemie

Călătoriile de stimulare și reuniunile se vor face în afara regiunilor

El observă că, deși multe probleme asociate cu COVID-19 s-au îmbunătățit, multe altele legate de macroeconomie s-au deteriorat rapid de la începutul anului 2022. „Aceste noi probleme afectează momentul, traiectoria și ritmul activității de călătorie a companiilor, atât la nivel global, cât și pe regiune, ceea ce amână prognoza de redresare completă până în 2026, în loc de 2024, așa cum se prognozase anterior”, subliniază studiul.

CEO-ul GBTA Suzanne Neufang, este direct. „Pentru a înțelege obstacolele care au împiedicat o redresare mai rapidă a călătoriilor de afaceri la nivel mondial, trebuie doar să citiți titlurile de știri de la începutul anului 2022. Se anticipează ca și factorii care dăunează multor industrii din întreaga lume vor afecta afacerile globale până în 2025. Rezultatul prognozat este că ne vom apropia, dar nu vom atinge sau depăți nivelurile pre-pandemie din 2019 până în 2026”.

Cele mai mari obstacole 

Cheltuielile totale pentru călătoriile de afaceri la nivel mondial au ajuns la 697 de trilioane de dolari în 2021 (691 trilioane de euro), cu 5,5% peste minimul din epoca pandemiei din 2020, după ce anul 2021 a fost „atât de provocator” ca primul an al crizei de sănătate.

Recuperarea a fost întreruptă de varianta omicron și de creșterea cazurilor globale de COVID-19 la sfârșitul anului 2021 și începutul lui 2022. Pe măsură ce numărul cazurilor a început să scadă, călătoriile de afaceri au crescut.

Cheltuielile globale pentru călătoriile afaceri în 2022 sunt de așteptat să crească cu 34% față de nivelul din 2021, la 933 de trilioane de dolari (925 de trilione de euro), reprezentând 65% din nivelurile pre-pandemie.

Creșterea activității în 2022 a depins și a fost în mare măsură determinată de îmbunătățirea a patru factori: efortul global de vaccinare, politicile interne de călătorie, sentimentul călătorilor de afaceri și politica de gestionare a călătoriilor, unde condițiile s-au îmbunătățit semnificativ în ultimele șase luni.

GBTA semnalează că deși s-au îmbunătățit condițiile sanitare legate de COVID-19, panorama economică s-a deteriorat mult în timpul acestui an.

Cu toate acestea, deteriorarea condițiilor economice și schimbarea tendințelor pieței în 2022 au încetinit redresarea globală. Prin urmare călătoriile de afaceri globale vor atinge niveluri pre-pandemie în 2025, ajungând la 1,39 trilioane de dolari (1,37 trilioane de euro).

Cheltuielile globale nu vor reveni pe deplin la nivelurile din 2019 până cel puțin la jumătatea anului 2026, când se estimează că vor ajunge la 1,47 trilioane de dolari (1,45 trilioane de euro). Aceasta înseamnă întârzierea previziunii de recuperare de către GBTA în prognoza anterioară cu aproximativ 18 luni.

Cele mai mari obstacole în calea unei creșteri mai rapide sunt inflația persistentă, prețurile ridicate la energie, provocările severe ale lanțului de aprovizionare, deficitul de forță de muncă, o încetinire semnificativă a economiei și blocajele în China și șocuri regionale majore din cauza războiului din Ucraina, precum și considerații tot mai mari în jurul sustenabilității călătoriilor.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.