Shadow

Proprietarul lui Neckermann lansează o nouă companie aeriană în Germania

Touroperatorul Anex Tour, proprietarul touroperatorului german Neckermann Reisen, pe care l-a achiziționat în 2020, și-a lansat în luna iunie proprie companie aeriană, care va opera din Germania, inițial doar spre Turcia, din iulie. 

Compania, care poartă numele Mavi Gök Aviation (MGA), se naște sub umbrela companiei cu același nume Mavi Gök Aviation, care a fost fondată în 2007 de Anex Tour Group și operează în Turcia.

Operatorul a primit aprobarea preliminară de la Autoritatea Aviației Civile Germane pe 9 iunie și a început să zboare între această țară și destinațiile turcești de ieri, 11 iulie. Mai exact, Frankfurt, Düsseldorf, Hanovra și Nürnberg până în Turcia de zece ori pe săptămână. De asemenea, compania intenționează să-și extindă operațiunile în Austria pe termen scurt cu zboruri din Viena.

După cum au explicat de la Anex Tour Group, start-up-ul acestei companii aeriene răspunde obiectivului de a acoperi piața emitentă germană golul lăsat de emitenții ruși și ucrainieni care nu vor fi operaționali în această vară pentru Turcia. Și, în paralel, să răspundă cererii puternice din Germania către Turcia, care ar putea fi limitată de lipsa capacității transportului aerian.

MGA, compania mamă din Turcia, are trei avioane B737-800 cu 189 de locuri care au operat între Turcia și Ucraina înainte de război și ar putea fi acum disponibile pentru această piață. Între 2016 și 2018 Anex Tour Group a operat între Germania și Turcia și cu propia să companie aeriană, în speță Azur Air Germany, care și-a încetat operațiunile din cauza pierderilor mari în acel context.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.