Shadow

Princess Cruises anulează unsprezece croaziere din cauza lipsei de forță de muncă

Lipsa de forței de muncă prin care trece sectorul turismului după revenirea la normalitate a lovit puternic compania Princess Cruises, care a fost nevoită să anuleze unsprezece dintre croazierele pe care le avea programate pentru lunile următoare pentru că nu a reușit să completeze echipajul uneia dintre nave. 

 

Într-un comunicat, compania de transport maritim indică faptul că a luat „decizia dificilă” de a anula unsprezece itinerarii ale navei sale „Diamond Princess” programate între 1 septembrie și 13 noiembrie din cauza „provocărilor de muncă”, așa cum numește compania dificultățile în recrutarea angajaților. 

 

„În ultimul an am operat sute de nave de croazieră datorită zecilor de mii de muncitori care s-au alăturat flotei noastre. Cu toate acestea, la fel ca și alții din lumea industriei căltoriilor, ne-am confruntat cu unele provocări de angajare. 

Anulările afectează plecările ale navei Diamond Princess din portul San Diego.

 

Princess Cruises spera să acopere personalul necesar pentru operarea „Diamond Pricess” în aceste luni în care acesta nu va fi operațional. 

 

Toate croazierele afectate aveau programată îmbarcarea și debarcarea în portul San Diego (California). 

 

Acei clienți care aveau deja o rezervare își pot înlocui călătoria cu alta, „Discovery Princess” și „Crown Princess”, cu un bonus de 100 de dolari de cheltuit la bord. 

 

Alte optiuni sunt amânarea croazierei pentru o dată ulterioară, tot cu un voucher de cheltuieli de 100 USD sau recuperarea întregii sume a biletului. 

 

Un raport recent al World Travel & Tourism Council (WTTC) estimează numărul muncitorilor de care industria de turism din SUA are nevoie urgentă la 412.000. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.