Shadow

Preocuparea cu privire la Covid în rândul călătorilor atinge cel mai scăzut nivel

Încrederea călătorilor determină turismul să revină puternic, deoarece mai mult de jumătate rămân nepreocupați de Covid-19, atingând cel mai scăzut nivel de când a început pandemia, potrivit unui raport GlobalData

Odată cu ridicarea restricțiilor și cu rate mari de vaccinare, 57% dintre turiști spun că „nu sunt îngrijorați” sau „nu foarte îngrijorați”, în timp ce cei care sunt „foarte îngrijorați” sunt doar 20,4%.

Acest lucru arată că turismul este pregătit pentru revenirea la normal, deși analistul de Travel & Tourism de la GlobalData, Hannah Free, amintește că pandemia a generat și mai multe provocări, adăugând că în această situație de creștere a cererii, „concedierile masive și competiția pentru talent cu alte sectoare, a dus la o lipsă de forță de muncă pe scară largă” în mai multe țări în care turismul eeste foarte important pentru economie, citând Spania, Regatul Unit și Țările de Jos.

De asemenea, reamintește că măsurile de siguranță și igienă necesare trebuie menținute în continuare pentru a garanta protecția călătorilor și muncitorilor din sector si pentru a continua să creeze încredere.

Consultantul consideră că există motive pentru „optimism prudent” și prognozează că în 2022 68% din nivelurile pre-Covid vor fi fost recuperate în ceea ce privește călătoriile internaționale la nivel global, urcând la 82% în 2023 și la 97% în 2024. Pentru 2025 prezice noi recorduri, cu 101% față de 2019.

Informații conexe în articolul Trei noi tendințe de rezervare pentru 2022.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.