Shadow

Platforma digitală a UNWTO pentru promovarea dezvoltării durabile

Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) a lansat platforma Tourism4SDGs (turismul în favoarea ODS) cu scopul de a promova realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă prin turism și de a promova un angajament mai mare al sectorului față de durabilitate

 

Platforma, care are colaborarea Secretariatului de Stat Elvețian pentru Afaceri Economice (SECO), permite utilizatorilor să acceseze un număr mai mare de resurse, să adauge propriile inițiative, studii și proiecte, să stimuleze dezbaterea și colaborarea și împărtășește conținutul legat de turism și dezvoltare durabilă. 

 

UNWTO susține că cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) constituie o agendă globală ambițioasă în favoarea oamenilor, a planetei, a prosperității și a păcii prin crearea de alianțe. Scopul său este de a pune capăt sărăciei, de a combate inegalitățile și nedreptățile și de a face față schimbărilor climatice în perioada până în 2030.

Platforma digitală a UNWTO pentru promovarea dezvoltării durabile
Platforma digitală a UNWTO pentru promovarea dezvoltării durabile

 

Relevanța economică a sectorului turismului, care reprezintă până la 10% din PIB și din locurile de muncă la nivel mondial, face să fie esențial să își valorifice întregul potențial de a progresa în atingerea ODD-urilor, adaugă UNWTO. 

 

„Turismul are un rol fundamental în multe, dacă nu în toate, din cele 17 obiective”, a declarat secretarul general al organizației Zurab Pololikhashvili. 

 

El consideră că este un sector care „a atins maturitatea ca activitate economică transversală cu ramificări sociale foarte profunde, iar această platformă oferă comunitații turistice globale un spațiu de creație comunț pentru a participa și a îndeplini Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.