Shadow

Piața germană: Turcia devansează Spania până la sfârșitul lunii octombrie

Rezervările în avans pentru 2024, cu date până la sfârșitul lunii octombrie, au indicat că Turcia, cu accent special pe Riviera turcească, a devansat Spania pentru vara viitoare, chiar dacă Spania a rămas principala destinație turistică, potrivit datelor Travel Data + Analytics (TDA). Aceste date arătau Turcia ca un concurent puternic până la acel moment, dar acest lucru s-ar fi putut schimba semnificativ odată cu avansarea conflictului din Orientul Mijlociu conform tendințelor arătate în rapoartele acestei entități. 

„Turcia devine din ce în ce mai mult o destinație de vacanță pe tot parcursul anului”, a declarat pentru fvw Roland Gaβner, director de dezvoltare a afacerilor la Travel Data + Analytics (TDA). Astfel, la sfârșitul lunii octombrie, Turcia se afla pe locul trei în ceea ce privește vânzările pentru actualul sezon de iarnă 2023/24, după Spania, cu Insulele Canare și Egipt.

Turcia devansează Spania în early bookings pe piața germană
Turiști germani în Spania. Sursă: Hosteltur.

Turcia a fost chiar destinația cu cele mai mari încasări în rândul celor care au făcut rezervări în avans pentru vacanţa de vară din 2024, cu un timp de așteptare de șase luni sau mai mult potrivit, TDA. 

Trebuie remarcat faptul că, din cauza inflației ridicate din Turcia (oficial între 40% și 60%), prețurile în această țară au crescut mai rapid decât alte destinații în ultimele luni. Prin urmare, hotelierii sunt nevoiți să repercuteze costurile mai mari cu energia, forța de muncă și alimentele, au precizat sursele citate.

Prețurile cresc și în această iarnă

Potrivit analizei TDA, preţurile practicate de turoperatori pentru vacanțele în Turcia în sezonul de vârf din 2023 au crescut cu 12% față de sezonul precedent și cu 10% pentru această iarnă până acum. În plus, ambele cifre sunt comparativ peste medie.

În ciuda inflației, raportul calitate-preț pentru germanii este corect”, a spus Gaβner, excluzând că prețurile afectează cererea, cel puțin acum. 

De fapt, prognoza expertului este că prețurile vor continua să crească în Turcia în vara anului 2024, dar nu la fel de puternic ca în anii precedenți. În acest sens, TDA notează că rezervările primite vara 2024 până la sfârșitul lunii octombrie sunt cu 7% mai scumpe decât în urmă cu un an pentru vara 2023.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.