Shadow

Peste 50.000 de turiști români au călătorit în Israel în primele 6 luni ale anului 2023

Turismul în Israel se bucură de o revenire semnificativă în prima jumătate a anului, iar numărul de turiști români în Israel a înregistrat o creștere impresionantă de 7% față de anul 2019.

Potrivit datelor statistice oficiale, în primele 6 luni ale anului 2023, 50.000 de turiști români au vizitat Israelul, o cifră remarcabilă care reflectă atracția tot mai mare a Israelului ca destinație turistică preferată de către români. Această performanță este cu atât mai notabilă având în vedere contextul actual și perioada de recuperare a industriei turismului.

Peste 50.000 de turiști români au călătorit în Israel în primele șase luni din 2023 - Economica.net

În ceea ce privește numărul total de turiști care au sosit în Israel în ultima lună, observăm o creștere semnificativă în luna mai 2023, cu un total de 376.400 turiști. Există o creștere față de cei 249.200 de turiști înregistrați în luna mai a anului trecut, însă este în continuare mai mică decât în perioada pre-coronavirus (2019), când s-au înregistrat un număr de 439.900 de turiști.

În topul țărilor-sursă,se află SUA cu 443.000 de turiști, Franța cu 114.500, Germania cu 95.900, Marea Britanie cu 94.700 și Rusia cu 88.300.

Israelul se pregătește să primească mai mulți turiști atât prin platformele de short-term rental, cât și prin investițiile în aeroportul Ben Gurion.

În acest context, Airbnb, platforma de închirieri de locuințe la nivel global, a devenit o oportunitate financiară atractivă pentru rezidenții din Tel Aviv și Ierusalim. Gazdele Airbnb din cele două orașe israeliene au realizat venituri semnificative în ultimii ani. În Tel Aviv, de exemplu, un apartament mediu închiriat prin intermediul platformei a adus gazdelor aproximativ 15.000 de dolari pe an. În Ierusalim, situația este similară, cu gazde care obțin în medie aproximativ 13.000 de dolari anual. Astfel, Tel Aviv se află pe locul cinci într-un top al orașelor din întreaga lume cu cele mai mari chirii medii lunare pe platforma Airbnb, iar Ierusalim se află pe locul 10. Aceste cifre provin dintr-un studiu realizat de site-ul Compare the Market, care a analizat costul mediu lunar pentru a închiria fie un apartament, fie o proprietate Airbnb în 90 dintre cele mai populare puncte turistice.

În paralel, în perioada următoare sunt așteptați să treacă prin aeroportul Ben Gurion 2,2 milioane de pasageri, în creștere cu 4% față de sezonul de vârf din 2019. În zilele cele mai aglomerate, aproximativ 100.000 de pasageri trec prin aeroport, acesta operând aproximativ 600 de zboruri, cu o medie de decolare sau aterizare la fiecare 2,5 minute. Aeroportul s-a pregătit să găzduiască pasagerii prin recrutarea masivă de angajați și eficientizarea serviciilor de check-in.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.