Shadow

Percepția de securitate a Franței, deteriorată cu un an înainte de Jocurile Olimpice

Tulburările din Franța din cauza demonstrațiilor privind reforma pensiilor au avut un impact diferit asupra indicelui de percepție a securității din această țară, ceea ce este îngrijorător, deoarece Parisul va găzdui Jocurile Olimpice din 2024 și acest lucru ar putea avea un impact asupra participării. 

Mabrian Tehnologies, care calculează de opt ani Indicele de Percepție a Securității pentru destinații din întreaga lume, a precizat că recentele revolte din Franța au provocat o scădere „semnificativă” a percepției.

Franta s-a confruntat cu două valuri de proteste violente în acest an, ceea ce a făcut ca indicele de percepție a securității să scadă cu două puncte în a doua jumătate a lunii martie, iar o nouă revoltă în iulie „a afectat grav imaginea de securitate a țării, scăzând cu cinci puncte”.

Prin urmare, Franța este țara europeană cu cel mai scăzut cu cel mai mic indice de percepție a securității din țările vecine. Ea se află la 7 puncte în urma Țărilor de Jos, la 6 puncte în urma Italiei, la 4 puncte în urma Spaniei și la 3 puncte în urma Regatului Unit. 

Evoluția indicelui de securitate percepută în cinci țări europene. Sursă: Mabrian Technologies.

Aceste scăderi au fost generalizate și toate marile orașe franceze au fost afectate. Marsilia a scăzut cu 47 de puncte în ultima săptămâna, urmată de Lyon, cu o pierdere de 19 puncte și Nisa cu 8 puncte. Chiar și Parisul, care nu este orașul cel mai afectat de declin, a înregistrat o scădere de 6 puncte în indicele de percepție a securității, cu un punct peste media națională.

Aceste scăderi sunt mai importante deoarece Parisul va fi orașul gazda a Jocurilor Olimpice din 2024 și „instabilitatea predominantă și lipsa de încredere în rândul călătorilor ar putea avea un impact semnificativ asupra succesului evenimentului”, afirmă compania de tehnologie.

Este foarte important să cunoaștem și să controlăm percepția de securitate pe care o destinație turistică o generează în rândul vizitatorilor și al potențialilor călători”, subliniază Carlos Cendra, Partener și Director de Marketing al Mabrian, deoarece „acest aspect este, fără îndoială, primul lucru pe care călătorii îl iau în considerare atunci când decid dacă vor să viziteze sau nu un loc”.

În cazul Franței, spune el, acumularea de episoade diferite într-o perioadă scurtă de timp poate avea un impact semnificativ asupra percepției „prin proiectarea unei imagini continue de instabilitate”. Cu toate acestea, Cendra clarifică faptul că este esențial să se analizeze percepția de securitate pe fiecare piață în parte, „deoarece fiecare caz va fi diferit și va necesita măsuri specifice pentru a restabili încrederea”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.