Shadow

Patru tendințe de urmărit în călătoriile de business în 2024

De la tensiuni geopolitice la probleme economice, companiile și directorii acestora s-au confruntat cu provocări constante în ultimul an. În acest context, companiile se gândesc deja la ce provocări le așteaptă în 2024. Experții de la SAP Concur, furnizor de soluții integrate de gestionare a călătoriilor, au identificat patru tendințe pe care organizatorii ar trebui să le ia în considerare atunci când își analizează strategiile și cheltuieli pentru viitor. 

Experții în materie de călătorii și cheltuieli vor putea să ofere îndrumare strategică și să folosească tehnologia potrivită pentru a oferi oportunități pentru angajații lor, ținând cont de aceste patru tendințe, potrivit raportului:

Inteligenta artificială (AI) pentru elaborarea strategiilor

Adoptarea inteligenței artificiale, a automatizării și a analizei de date va ajuta organizațiile să pună pe masă strategii mai bune și să găsească un sentiment mai mare de încredere în mijlocul unui peisaj de incertitudine.

Inteligența artificială poate oferi recomandări mai precise, bazate pe date, cum ar fi momentul ideal pentru a rezerva o călătorie sau pentru a organiza o întâlnire, pentru a minimiza costurile.

Reducerea costurilor va continua

Continuarea prudenței în elaborarea bugetului va genera conflicte cu cei care călătoresc în interes de afaceri. Potrivit unui studiu recent al SAP Concur, 92% dintre călătorii de business consideră că succesul carierei lor depinde de astfel de călătorii, care îi ajută să consolideze relațiile cu clienții și să construiască altele noi.

  • 62% consideră că nu au avut întotdeauna aceleași oportunități de a călători ca și ceilalți angajați din compania lor.
  • 31% dintre persoanele LGBTQ+ care călătoresc în interes de afaceri spun că nu au șanse egale de a călători din cauza orientării lor sexuale.
  • 29% dintre cei care fac parte din Generația Z cred că pierd oportunități din cauza vârstei lor.
  • 23% dintre femei spun că nu beneficiază de șanse egale din cauza sexului lor.
Patru tendințe de urmărit în călătoriile de business în 2024
Reducerea costurilor va continua să fie prezentă în programele călătoriilor de business. Sursă: Shutterstock.

Sustenabilitatea și NDC trebuie sa fie un standard pentru programele de călătorie 

Accelerarea NDC (noul standard tehnic de comunicare pentru distribuirea tarifelor și serviciilor companiilor aeriene) va aborda multe dintre provocările industriei și va avea un impact direct asupra costurilor.

Aceasta este o strategie cheie pentru companiile aeriene, iar piața va trebui să se adapteze la ceea ce se așteaptă să fie o experiență de cumpărare mai personalizată și mai eficientă.

În plus, inițiativele corporatiste, cum ar fi îmbunătățirea sustenabilității și a diversității, echității și incluziuni, vor continua să se mute în programele de călătorii de business, ceea ce va impune noi responsabilități managerilor de călătorii.

‘Duty of care’ va fi mai important ca niciodată

Obligația de diligență a fost întotdeauna un aspect important, dar incertitudinea globală, schimbările climatice și tendința de a lucra de oriunde vor impune întreprinderilor să o trateze ca pe o prioritare strategică.

Datorită creșterii numărului de rezervări online, este din ce în ce mai dificil să se știe unde se află călătorii și să se gestioneze rapid întoarcerea acestora în caz de urgență.

Raportul SAP Concur arată că aproape unul din cinci angajați a lucrat din străinătate în ultimele 12 luni fără să-și anunțe angajatorul.

Pe măsură ce schimbările climatice sporesc probabilitatea unor evenimente extreme, cum ar fi incendiile de pădure, inundațiile sau poluarea atmosferică extremă în viitor, problema obligației de diligență va deveni din ce în ce mai relevantă.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.