Shadow

Paradoxul omicron: a încetinit călătoriile iarna, dar le va accelera vara

Varianta omicron a încetinit redresarea turismului în perioada noiembrie-decembrie, cu toate acestea, efectele sale pe termen mediu se vor inversa pe măsură ce avansează 2022. De fapt, va accelera redresarea turismului pentru vară. Așa afirmă compania de cercetare de piață Mabrian Technologies, după ce a comparat ratele de vaccinare cu evoluția capacității de transport aerian pentru vara anului 2022 pe principalele piețe emitente din Europa către principalele destinații de vacanță. 

 

Trebuie amintit că omicron (o variantă a COVID-19 care a fost detectată în noiembrie anul trecut și a declanșat infecții) a avut un impact direct asupra călătoriilor, după cum au raportat diferite companii, entități și asociații. 

 

Cu toate acestea, potrivit lui Mabrian, varianta a avut alte afecte care pe termen mediu și lung vor ajunge să favorizeze redresarea cererii. 

 

„Omicron crește ratele de vaccinare și numărul de persoane care au imunitate temporară după infecție, iar această tendință a sporit încrederea în a călătorii din nou, putând compara previziunile cu cele din 2019″, explică Marbian. Concluzie: „Omicron va avea un impact pozitiv asupra călătoriilor către principalele destinații de vacanță europene în vara viitoare”. 

 

Potrivit lui Carlos Cendra, director de vânzări și Marketing la Mabrian, „omicron a împins mult mult mai mulți oameni să se vaccineze complet, iar cercetările noastre arată că principalele piețe emitente europene pentru perioada de vacanță 2022 au crescut semnificativ ratele de vaccinare în acest timp”

 

„De asemenea, în timpul acestui val un număr mai mare de persoane au fost infectate, precum și mulți alții au primit a treia doză, ceea ce le oferă mai multă încredere pentru a călători”, adaugă el. 

 

În lunile de iarnă capacitatea scade întotdeauna substanțial pentru destinațiile sezoniere precum Spania, Italia, Portugalia, Grecia și Franța. Aceste cifre de capacitate au scăzut substanțial și în sezonul omicron, chiar dacă vaccinarea a crescut. Dar, privind datele, evoluția capacității nu a variat față de anii obișnuiți de dinaintea pandemiei. Cu alte cuvinte, omicronul nu a avut aproape niciun impact asupra capacității transportului aerian în aceste luni”, indică Carlos Centra. 

 

Între timp, „Spania și Italia iau în calcul pentru moment, o scădere a capacității de transport aerian de 1%, respectiv 2%, față de anul anterior pandemiei”. 

Sursă: Mabrian Tehnologies.

 

La rândul ei, „Franța este singura excepție cu mai puțin de 19% față de 2019, dar chiar și așa, această cifră este deja aproape dublă față de 2021, ceea ce indică o îmbunătățire a capacității de transport aerian față de anul trecut”. 

 

Pe baza capacității programate actuale, explică Carlos Cendra, „sosirile internaționale către destinațiile importante europene au revenit la nivelurile din 2019. Aceasta este pur și simplu o veste fantastică, de neconceput, cu câteva luni în urmă”. 

 

„Și o veste mai bună este faptul că nu există semne că cererea internă de călătorii este în scădere în Europa, ceea ce înseamnă că destinațiile ar putea avea un număr total de vizitatori și grade de ocupare mai mari decât înainte de pandemie”, adaugă el. 

 

Analiza pe piețe emitente

Potrivit lui Mabrian, atunci când investesc bugetele de marketing, destinațiile turistice ar trebui să prioritizeze piețele sursă cu rate ridicate de vaccinare, „întrucât legătura dintre vaccinări și recuperare este incontestabilă„. 

 

Mai jos sunt prezentate o serie de grafice întocmite de Mabrian „care ilustrează relația dintre apariția și dezvoltarea omicronului, ratele de vaccinare pe țară și capacitatea de transport aerian de plecare ale piețelor emitente precum Regatul Unit, Germania, Franța, Spania și Italia spre cele mai populare destinații de vacanță. 

Sursă: Mabrian
Sursă: Mabrian Tehnologies.
Sursă: Mabrian Tehnologies.
Sursă: Mabrian Tehnologies.
Sursă: Mabrian Tehnologies.

Sursă: hosteltur.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.