Shadow

Orașul Edinburgh aprobă o taxă turistică de 2 lire pe noapte

Orașul Edinburgh este prima destinație din Regatul Unit care aprobă introducerea unei taxe turistice. Primaria capitalei scoțiene a susținut joia trecută propunerea de a percepe vizitatorilor 2 lire sterline (2,3 euro) pe noaptea de cazare, deși taxa nu va intra în vigoare până nu va fi reglementată de Parlamentul Scoției

‘Taxa pentru vizitatori temporari’ – ‘transient visitor ley’ (TVL), care este numele său oficial, se va aplica tuturor cazărilor, fie că este vorba de hoteluri, hostels sau locuințe cu utilizare turistică, cum sunt cele vândute pe Airbnb.

Taxa suplimentară pe care turiștii vor trebui să o plătească va fi de 2 lire pe noaptea de cazare în prima săptămână, indiferent de categoria unității de cazare. Numai campingurile vor fi scutite.

Autoritățile locale speră să colecteze 14,6 milioane de lire sterline (16,7 milioane de euro), care vor fi folosite pentru a gestiona impactul turismului în oraș.

Council Leader-ul din Edinburg, Adam McVey, a apărat impunerea acestei rate, ceea ce asigură faptul că are sprijinul majoritar al cetățenilor și comercianților din capitală.

Autoritățile speră să colecteze aproape 17 milioane de euro pe an.
Autoritățile speră să colecteze aproape 17 milioane de euro pe an.

El susține că „această taxă este opțiunea potrivită pentru gestionarea durabilă a succesului turistic al orașului și a reduce impactul acestuia în rândul rezidenților”.

McVey adaugă că potrivit studiilor efectuate, „turiștii sunt fericiți să plătească o sumă modestă de 2 lire sterline pentru a ne ajuta să atingem acest obiectiv”. 

Inainte ca taxa să intre în vigoare, Parlamentul scoțian va trebui să aprobe o reglementare specifică, ceea ce probabil nu se va întâmpla până anul viitor, potrivit BBC.

Capitala scoțiană este astfel primul oraș britanic care aprobă perceperea unei taxe turiștilor. Altele, cum ar fi Oxford sau Bath, analizează acest lucru.

În ultimii ani, s-a generalizat în diferite destinații europene perceperea unei taxe pentru cazare vizitatorilor.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.