Shadow

Orașele din Europa care conduc recuperarea sosirilor internaționale

În lunile iulie și august 2021, Palma de Mallorca ocupă primul loc în Topul orașelor europene care au recuperat cei mai mulți turiști străini comparativ cu 2019, potrivit unui raport întocmit de Forwardkeys pe baza vânzărilor de bilete de avion. A reușit să ajungă la 71,5% din călătorii străini primiți acum doi ani, coincizând cu faptul că este și o destinație de plajă, ceea ce o favorizează în comparație cu alte destinații urbane care s-au prăbușit, în special Londra. 

 

Potrivit firmei de analiză a datelor, „dispariția relativă a vizitatorilor de lung curier, care de obicei se bucură de sejururi mai lungi, cheltuiesc mai mult și își concentrează atenția asupra orașelor și tururilor urbane, a fost evidențiată în clasamentul celor mai bune și mai rele destinații la nivel local”. 

 

De aceea, călătoriile spre Londra au scăzut dramatic ca opțiune (influențată și de restricțiile anterioare), atfel încât se află în partea de jos a celor mai vizitate orașe vara aceasta, reușind să recupereze doar 14,2% din sosirile internaționale. 

 

Al doilea oraș cel mai bine situat după Palma de Mallorca a fost Atena, a cărei poziție este influențată și de servirea de poartă către insulele grecești populare și care a reușit să atingă 70,2% din numărul sosirilor străine înregistrate în 2019. Aceasta a fost urmată de Istanbul, cu 56,5%; Lisabona, cu 43,5%; Madrid, 42,4%; Paris, 31,2%; Barcelona, 31,1%; Amsterdam, 30,7% și Roma, 24,2%. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.