Shadow

Operatori de turism: Europa va trece de la recesiune la depresie dacă nu va reactiva călătoriile

Operatorii de turism TUI GroupJet2 și Schauinsland Reisen au cerut țărilor europene să colaboreze pentru a adopta protocoale comune de călătorie care să permită reactivarea industriei pentru a stopa brutala factură economică pe care criza COVID-19 începe să o impună. „Politicile europene trebuie să meargă împreuna pentru a putea călători din nou. Trebuie să avem din nou mișcare de călătorii. Acum ne confruntăm cu o recesiune severă în Europa, dar dacă nu se face nimic, dar dacă nu se face nimic, este posibil să nu avem o recesiune, ci o depresie economică„, a avertizat Steve Heapy, CEO Jet2 & Jet2Holidays, în timpul discurului său la forumul „Mallorca tourism safe”, organizat de Fundación Mallorca Turismo și moderat de Manuel Molina, director HOSTELTUR. „Trebuie aprobate aceste protocoale și cu cât mai repede cu atât mai bine”, a declarat Carlos Fuster, director de contractare la Schauinsland Reisen, în timp ce de la TUI, Ian Livesey, directorul său pentru Spania și Insulele Baleare, a susținut că modul de măsurare a contagiunilor să fie același în toate țările. 

 

CEO-ul Jet2 a cerut punerea vaccinului în perspectivă și să se ia în considerare că există multe boli pentru care încă nu s-a obținut unul sau faptul că multe medicamente au avut nevoie de ani de zile pentru dezvoltare. 

Steve Heapy.

 

Putem aștepta un vaccin, dar poate să nu ajungă. Ca să nu mai vorbim de efectele secundare”, a spus Heapy, care a subliniat că până la descoperirea acestui remediu, guvernele europene trebuie să colaboreze pentru a elabora un regulament comun care să ajute la reactivarea economiei. 

 

„Trebuie să existe un cadru european privind deschiderea și închiderea coridoarelor aeriene, un altul pentru clasificarea nivelurilor de infecție și un cadru privind testarea”, a susținut CEO-ul Jet2. „Pentru a călători dintr-o țară în alta avem nevoie de un mecanism de testare real”, a reiterat el. 

 

„Avem nevoie de soluții, acele protocoale care să ne permită să ne deplasăm”, a adăugat Heapy, care a criticat Uniunea Europeană pentru că lucrează „foarte încet” la crearea acestor protocoale, care ar fi trebuit să fie puse în aplicare de urgență. „Am văzut aisberguri mișcându-se mai repede”, a ironizat el. În acest sens, el a avertizat că această interacțiune ar putea duce Europa înapoi „la anii întunecați”

 

Executivul TUI a fost, de asemenea, de acord că „când și cum” va fi gata remediul împotriva virusului „este o incertitudine”, așa că a insistat și asupra importanței acestor protocoale unificate

 

De asemenea, Livesey a lansat o petiție la stabilirea de noi coridoare sigure în viitor: „care să aibă o monitorizare„, având în vedere vâltoarea schimbărilor în situația de sănătate, care este „ca un roller coaster”. „Trebuie să fim pregătiți și să știm când și cum să acționăm”, a spus el. 

 

„Pare incredibil că nu am realizat încă aceste protocoale. Avem telefoane mobile și mașini aproape care merg singure și nici măcar nu suntem capabili să ne punem de acord asupra a ceva elementar și important ca economia”, a avertizat Fuster, care a fost de acord cu Heapy că dacă nu se acționează, Europa se îndreaptă spre o depresie. 

 

Viitor

Întrebat despre viitorul sectorului și dacă reactivarea se va baza pe un turism durabil, Fuster a prezis că se vor întoarce călătoriile, deoarece acestea sunt „o necesitate”, deși a subliniat că este necesar să fie conștienți că, atât timp cât țările mențin restricțiile, revenirea pare complicată. 

Un moment al forumului.

 

Cu toate acestea, pentru reluarea mașinăriei turistice, el a îndemnat să se inițieze o comunicare „mai clară” cu clientul și operatorii de turism, astfel încât să fie cunoscute toate măsurile aplicate de destinație și a recomandat că datele transferate cu privire la contagieri „să fie sută la sută fiabile și cât mai detaliate posibil”

 

În ceea ce privește turismul durabil, Heapy a subliniat că guvernele ar trebui să fie conștiente de faptul că companiile din sector nu sunt în cel mai bun moment pentru a-și îndeplini angajamentul de mediu din cauza crizei financiare prin care trec. 

 

Cu toate acestea, el a dorit să meargă dincolo de sustenabilitate mediului și a menționat sustenabilitatea financiară. În acest punct, el a evidențiat câte companii sunt sub „presiune masivă” în mijlocul celui de-al doilea val, pentru care a cerut sprijin financiar pentru ca aceste companii să poată garanta supraviețuirea lor „sau sectorul va fi redus considerabil”. „Multe companii nu vor supraviețui”, a avertizat el. 

 

În mod similar, el a profitat de ocazie pentru a critica acele companii britanice care au anulat vacanțele clienților și nu și-au rambursat banii sau au ales să nu plătească hotelurile partenere până anul viitor. 

 

„Acest lucru oferă o imagine foarte proastă și nu este durabil”, a denunțat Heapy, care a solicitat sectorului „să lucreze ca o comunitate globală pentru ca călătoriile să revină”. 

 

În ceea ce privește reactivarea sectorului, Livesey, la fel ca Fuster, a subliniat importanța reducerii nivelului de infecții, astfel încât industria să își poată lua zborul din nou. Astfel, el a subliniat că viitorul călătoriilor va depinde de evoluția valurilor de infecții și de restricțiile respective. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.