Shadow

OMT își menține prognoza pentru creșterea turismului, în ciuda coronavirusului

Organizația Mondială a Turismului (OMTîși menține prognozele inițiale de creștere a sosirilor de turiști internaționali pe lume în 2020 între 3% și 4%, anunțată la începutul anului, în ciuda crizei generate de izbucnirea Coronaviruslui Wuhan (China). 

Directorul executiv al OMT, Manuel Butler, a explicat că marțea își păstrează prognozele din cauza imposibilității de a face în acest moment în orice calcul privind modul în care coronavirusul ar putea afecta sectorul turistic mondial.

Este „prematur” să facem predicții despre aceasta, deoarece încă nu se află într-o fază de contenție a bolii și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este cea care conduce cu adevărat situația, pentru a da un răspuns global. 

Cu toate acestea, „dacă ne conformăm situațiilor care au apărut în trecut, știm că aceste efecte au o durată scurtă în timp, iar recuperarea este de obicei destul de rapid” și este în acest ultim proces în care OMT joacă un rol important, în sprijinarea și colaborarea cu țările afectate.

Butler a făcut aceste declarații în prezentarea celei de-a unsprezecea ediții a Congresului Mondial al Turismului de Zăpadă și Munte, care va avea loc în perioada 11-13 martie 2020 în Andorra, sub titlul „Turism, inovație și durabilitate”.

Prezentarea Congresului Mondial de Turism de Zăapadă și Munte, care va avea loc in luna martie la Andorra, la sediul OMT. La eveniment au participat ministrul Turismului din Andorra, Verónica Canals, și directorul executiv al OMT, Manuel Butler, la dreapta.

Având în vedere anulările care se produc, din cauza coronavirusului, la participarea la congrese precum Mobile World Congress (MWC) din Barcelona, ministrul turismului din Andorra, Verónica Canals, a exclus ca evenimentul organizat de Principat ar putea fi afectat, având în vedere dimensiunile și profilul său mai redus al participanților, majoritatea europeni. Mobile World Congress 2020 a fost anulat la o săptămână înainte de a fi inaugurat

Canals a adăugat că, în acest moment, toate protocoalele sunt în activitate în Andorra și că, până în prezent, nu a existat nicio anulare în înregistrarea pentru congres, care va reuni profesioniști și experți din turism din Andorra, Germania, Austria, Belgia, Chile, Statele Unite, Spania, Franța, Italia, Olanda și Regatul Unit.

În cadrul Anului Turismului și Dezvoltării Rurale pe care OMT îl sărbătorește în 2020, congresul se va concentra pe rolul turismului montan în dezvoltarea rurală, abordând în principal problemele inovării, durabilității și transformare digitală.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.