Shadow

O noua companie aeriană intenționează să fie cea mai mare din Orientul Mijlociu

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a anunțat în mod oficial crearea celei de-a doua companii aeriene naționale, cu sediul în capitala Riyadh. Principala bază de operațiuni a companiei aeriene va fi la Aeroportul Internațional Regele Khalid din oraș. Noua companie Riyadh Air ăși propune să devină cea mai mare companie aeriană din Orientul Mijlociu din punct de vedere al veniturilor, depășind cei trei mari operatori din regiune: Emirates, Qatar Airways și Etihad Airways. 

Aceasta va deservi peste 100 de destinații din întreaga lume până în 2030, profitând de poziția regatului între Asia, Africa și Europa. Va opera zboruri interne și internaționale regulate către Orientul Mijlociu, Africa, Asia, Europa și America, cu o flotă formată din aeronave Airbus A320 și A350 și Boeing 737.

Se așteaptă ca noua companie aeriană să adauge 20 de miliarde de dolari (18,637 miliarde de euro) la creșterea PIB-ului non-petrolier al Arabiei Saudite și să creeze peste 200.000 de locuri de muncă, direct și indirect, potrivit Reuters.

Potrivit Agenției de Presă Saudită (SPA), Riyadh Air este o companie deținută în totalitate de fondul de investiții al Arabiei Saudite, Fondul public de investiții (PIF), care are active de peste 600 de miliarde de dolari (558,875 de miliarde de euro) și este principalul motor al eforturilor regatului de a-și diversifica economia în afara petrolului.

Riyadh Air, care va fi condusă de guvernatorul PIF, Yasir Al-Rumayyan, în calitate de președinte, și de omul de afaceri britanic și veteranul industriei, Tony Douglas, în calitate de CEO. 

Saudi Arabian, prima companie aeriană națională.

CEO-ul Tony Douglas a ocupat funcția de CEO al Etihad Airways din ianuarie 2018 până în octombrie 2022. De asemenea, a fost director executiv al Abu Dhabi Airports (2013-2015) și director executiv al Departamentului pentru echipamente de apărare și sprijin în cadrul Ministerului britanic al Afacerilor Externe si al Commonwealth-ului (2015-2017). De asemenea, a deținut funcții de conducere la operatorul de aeroporturi BAA.

Flota combinată

În octombrie, Arabia Saudită se află în negocieri avansate pentru a plasa o comandă la Airbus pentru aproximativ 40 de aeronave A350, în timp ce face, de asemenea, presiuni asupra Boeing pentru o altă comandă, încă nedezvăluită.

Șeful companiei de stat Saudi Arabian Airlines (Saudia) a declarat pentru Reuters că se află în prezent în discuții cu Boeing și Airbus cu privire la noi comenzi atât pentru actuala companie națională, cât și pentru noua companie aeriană.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.