Shadow

Norwegian și-a schimbat politica de bagaje pentru tarife mai mici

Compania aeriană low cost Norwegian a anunțat la sfârșitul lunii ianuarie o modificare a politicii sale de bagaje de mână, ceea ce înseamnă că pasagerii cu tarife mai mici trebuie să plătească pentru a transporta o valiză în cabină. Pasagerii care călătoresc cu tariful cel mai mic (lowfare) trebuie să plătească 5 euro pentru zborurile interne pentru o valiză de cabină, 7 pentru zborurile internaționale de scurt curier și 9 pentru cele de lung curier. 

 

Norwegian, care a justificat modificarea pentru „a garanta punctualitatea și confortul” zborurilor, va crește, de asemenea, dimensiunea piesei care poate fi plasată sub scaunul din față, care rămâne gratuită pentru toate tarifele, precum și locația pentru bagaje, iar limita de greutate pentru bagajul plătit este de între 20 și 23 de kilograme. 

 

Greutatea totală a bagajelor de mână pentru cele mai scumpe (flex și premium) va crește de la 10 la 15 kilograme, conform noii politici, care nu va afecta rezervările realizate înainte de 23 de ianuarie. 

 

Cei care călătoresc cu tarif lowfare+ pot transporta un bagaj gratuit, pe lângă piesa de sub scaun, cu o greutate combinată de 10 kilograme, care va fi 15 pentru tarife mai mari. 

 

Tipuri de bagaje de mână și de tarife

*LowFare: pasagerii cu bilete LowFare pot transporta o piesă de mână care se potrivește sub scaunul din față. Daca dorești să călătorești cu bagaj în plus în cabină, trebuie achiziționată o piesa suplimentară de cabină sau înregistrat un bagaj, sau să selecționezi un alt tip de tarif. Greutatea maximă a piesei de sub scaunul din față este de 10 kilograme. Prețul unei valize suplimentare în cabină este de 5 euro pentru zborurile interne, 7 pentru zborurile internaționale de scurt curier și 9 pentru zborurile de lung curier. 

 

*LowFare+: pasagerii cu bilete LowFare + pot aduce o valiză în cabină, care poate fi depozitată în compartimentele superioare, pe lângă piesa de sub scaunul din față. Greutatea maximă combinată este de 10 kilograme. Dacă cabina este plină, bagajele de mână ale clienților LowFare+ vor fi facturate gratuit la ușă. Cei care doresc să asigure spațiul pentru bagajele de mână în comportimentele superioare pot adăuga îmbarcare prioritară la rezervarea lor și vor fi printre primii care se urcă în avion. Pasagerii LowFare + por verifica și o valiză cu o greutate maximă de 23 kilograme. 

 

*Flex / Premium / PremiumFlex: pasagerii cu un bilet Flex, Premium sau PremiumFlex pot aduce un bagaj care poate fi depozitat în compartimentele superioare, pe lângă piesa de sub scaunul din față. Greutatea maximă combinată este de 15 kilograme. În plus, clienții Flex, Premium sau PremiumFlex pot verifica două valize cu o greutate maximă de 23 de kilograme fiecare. 

 

Norwegian a anunțat în 2018 o schimbare de strategie axată pe rentabilitate din cauza problemelor economice, accentuată de interzicerea modelului Boeing 737 MAX decretată de autoritățile mai multor țări după accidentele fatale din Indonezia și Etiopia, ceea ce pentru compania low cost norvegiană a însemnat paralizarea a 18 din avioanele sale

 

Compania a compensat deficitul de capacitate prin amânarea vânzării aeronavelor vechi, închierea de aeronave și utilizarea avioanele sale Dreamliner pe rutele solicitate și a promovat alte măsuri, cum ar fi amânarea de doi ani a scadenței datoriei pentru a câștiga și a vinde participarea sa în banca electronică Norwegian Bank. 

 

De asemenea, Norwegian a lansat un plan de plasament privat de până la 27.250.000 de acțiuni noi și emiterea de obligațiuni convertibile de până la 175 de milioane de dolari (157 de milioane de euro) pentru a-și asigura finanțarea. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.