Shadow

New York elimină o taxă hotelieră pe timpul verii pentru a sprijini sectorul

Primarul New York-ului, Bill de Blassio, a anunțat că orașul va suspenda temporar rata impozitului pe ocuparea camerelor de hotel pentru o perioadă de trei luni începând cu 1 iunie 2021, într-un efort de a contribui la redresarea industriei turismului care a fost devastată de pandemia coronavirusului ca și în restul orașelor sau țărilor în care această activitate are o pondere importantă. Taxa de impozitare de ocuparea hotelieră este în prezent de 5,8%. 

 

„Scutirea de impozit pe ocuparea temporară este o linie de salvare atât de necesară, care este foarte bine primit de industria hotelieră cu probleme”, a declarat Vijay Dandapani, președinte și CEO al Asociației Hoteliere din New York City. 

 

Conform datelor orașului, sectorul hotelier și de agrement a pierdut aproximativ 257.000 de locuri de muncă între martie și decembrie 2020. „Eliminarea taxei de ocupare a camerelor ar putea stimula hotelurile să își reducă tarifele, crescând astfel cererea și contibuind la stimularea redresării economice”, a spus primarul, care este încrezător că ratele scăzute ale COVID-19, împreună cu măsurile de stimulare a sectorului, vor permite „turiștilor să se întoarcă în masă în New York”, potrivit informațiilor publicate de NY1.com

 

 

Bill de Blassio a declarat: „Prin eliminarea taxei pe ocupare a camerelor pentru această vară, ne accelerăm redresarea economică, salvăm locuri de muncă și oferim sprijin uneia dintre cele mai afectate industrii ale noastre. 

 

De fapt, Primăria a luat această decizie, în ciuda faptului că veniturile din impozitele pe ocuparea camerelor de hotel au scăzut cu aproximativ 89% comparativ cu ultimul an fiscal înainte de pandemie. 

 

Președintele Consiliului Municipal, Corey Johnson, a afirmat la rândul său, că „COVID-19 a devastat industria hotelieră. Este vital să ajutăm un sector care depinde fundamental de turism și eliminarea taxei pe ocupare a hotelurilor pentru sezonul estival este un pas bun”. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.