Shadow

Navele de croazieră își simplifică protocoalele COVID pentru a face față iernii

Costa Cruises, Norwegian Cruises Line, Royal Caribbean sau Celestyal Cruises, sunt unele dintre companiile de transport maritim care își modifică protocoalele COVID pentru a îmbunătăți experiența pentru sezonul toamnă-iarnă și o fac prin simplificarea măsurilor și chiar eliminând cerințele înainte de îmbarcare. MSC Croaziere făcuse deja modificări pentru pasagerii care se îmbarcau în Statele Unite și, de asemenea, pentru Carnival Cruises. 

Modificările sunt în concordanță cu măsurile în vigoare în destinațiile vizitate de nave și, în toate cazurile, clarifică faptul că dacă autoritățile locale vor aplica noi măsuri în viitor, protocoalele ar urma să fie ajustate.

Din 8 octombrie, oaspeții Costa Cruises care sunt complet vaccinați se pot îmbarca fără teste suplimentare. Aceste modificări se aplică croazierelor în Emiratele Arabe Unite, în Marea Mediterană (cu excepția Grecia) și în Caraibe. În utimele două cazuri, cei care nu sunt vaccinați se vor putea îmbarca prin prezentarea unui test antigen negativ, efectuat în cele 48 de ore anterioare călătoriei.

În ceea ce privește croazierele în Caraibe, concediul de țărm pentru oaspeții nevaccinați din Barbados, Saint Vincent și Saint Marteen este permis doar cu un rezultat al unui test antigen, efectuat cu 24 sau 48 de ore înainte de sosirea navei. La fel se întâmplă și în cazul celor care vizitează Maroc, deși trebuie să prezinte la bord un test molecular suplimentar RT-PCR, cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Pe 3 septembrie, Norwegian Cruise Line a eliminat vaccinarea obligatorie, iar cei care au dozele nu vor avea niciun protocol de pre-îmbarcare, în timp ce cei care nu sunt vaccinați trebuie să prezinte un test Covid negativ. Royal Caribbean a luat aceeași decizie din 5 septembrie, dar cu diferența că în cazul croazierelor care durează mai mult de nouă nopți, toată lumea trebuie să prezinte un test negativ.

Carnival Cruises este o altă companie care și-a actualizat protocoalele pentru cei nevaccinați. Din 6 septembrie, pe lângă testele administrate de laborator, acceptă autoevaluări pentru pasagerii din croaziere de 15 nopți sau mai puțin. În țări precum Bermude, Canada sau Grecia, autoevaluare trebuie să fie supravegheată de un profesionist. La rândul său, asigurarea de călătorie nu mai este o cerință pentru oaspeții nevaccinați, cu excepția cazului în care o solicită o destinație.

MSC Cruises menține cerința de vaccinare, cel puțin două doze, prezentarea certificatului COVID și rezultat negativ la un test PCR-RT sau antigen, efectuat în cele 48 de ore anterioare îmbarcării. Cu toate acestea, în porturile Statelor Unite, de la 1 septembrie, rezidenții nu mai sunt obligați să aibă vaccinurile făcute și niciun test negativ nu este necesar înainte de îmbarcare pentru cei care au programul complet.

Fără protocoale în 2023

Celestyal Cruises, între timp, a anunțat că renunță la cerințele privind vaccinarea COVID-19, testarea de recuperare și testele înainte de plecare pentru toți oaspeții care se îmbarcă începând cu 2 martie 2023, cu excepția cazului în care reglementările locale cer altfel. Pentru plecările din 2022 vor menține protocoale mai relaxate.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.