Shadow

Muzeul Luvru și Ponant Cruises, o surprinzătoare alianță

Compania de croaziere franceză Ponant Cruises și Muzeul Luvru s-au unit pentru a oferi în 2020 mai multe croaziere axate pe cultura și informare, inclusiv posibilitatea de a vizita Louvre Abu Dhabi. În urma itinerariilor proiectate de echipele de Ponant, aceste călătorii vor oferi prelegeri și discuții la bordul croazierelor de către comisarii și directorii de departamente ale Louvre, care vor permite vizitatorilor să descopere unele dintre locuri de unde provin colecțiile muzeului. 

 

Aceste croaziere vor începe cu așa-numită Bijuterie a Adriaticului (între 14 și 24 august 2020). În prima croazieră în parteneriat cu Luvru, oaspeții vor descoperi comorile culturale și artistice ale Greciei antice și Adriaticii, navigând de la Atena la Veneția. 

 

Croaziera va avea un program interesant, atât în ceea ce privește navigația (Golful Kotor, Canalul Corintului), cât și vizitele pe coastă, cu descoperirea mai multor situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, cum ar fi Acropola din Atena, zona arheologică din Delpi și cel al Palatului lui Dioclețian din Split. Croaziera de la Atena la Veneția va fi făcută la bordul navei Le Lyrial. 

 Și cu numele de Comorile golfului persic (în perioada 19-27 noiembrie 2020) în toamna anului 2020, a doua croazieră a acestei asociații își va duce oaspeții să descopere bogăția culturală și artistică a Golfului Persic. De la Muscat (Oman) până la Dubai, prin Qatar și Abu Dhabi, oaspeții vor putea descoperi tradiții maritime antice, locuri naturale excepționale precum fiordurile arabe sau Insula Sir Bani Yas, un adevărat sanctuar al faunei și florei, arhitectura futuristă din totdeauna la metropolele în creștere, moschei demne de o mie și una de nopți și, bineînțeles marele Muzeu Luvru din Abu Dhabi. La bord, Yannick Lintz, directorul Departamentului de Artă Islamică la Muzeul Luvru, își va împărtăși experiența cu invitații. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.