Shadow

Mordashov, principalul acționar al TUI, răscumpără acțiunile de la fiii săi

Finanțatorul rus Alexei Mordashov, cunoscut pentru că este principalul acționar al TUI Group, a răscumpărat de la fii săi acțiunile Unifrm Ltd., companie prin care familia deține 34% din cel mai mare grup turistic european. În 2019, milionarul a transferat fiilor săi Kiril și Nikita, în prezent în vârstă de 22 și 21 de ani, o parte din acțiunile sale la unele dintre companiile sale pentru a dezvolta treptat schimbarea generațională, inclusiv pe cele ale Unifirm. 

 

Acum, finanțatorul, care a fost una dintre cele mai importante susțineri pe care le-a avut TUI pentru majorarea de capital, care a fost precisă în cadrul acordului financiar semnat cu Guvernul Germaniei prin Fondul de Sprijin Economic (WSF) și banca publică germană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (KfW), a decis să recupereze acțiunile. 

 

După cum se reflectă în documentele financiare făcute publice acționarilor de către TUI, din 29 decembrie 2021, atât Nikita A. Mordashov, cât și Kiril A. Mordashov au vândut 50% din drepturile de vot (partea totală pe care o avea fiecare) de la KN-Holding LLC către Alexei A. Mordashov. 

Mordashov deține interese în diferite sectoare. Fotografie oficială la o întâlnire guvernamentală al sectorului industrial împărtășită de Președenția Rusiei (Kremlinul).

 

KH-Holding LLC este compania care deține 65% din Unifirm, la rândul său principalul acționar al TUI. În acest fel, amândoi au încetat să mai dețină pachete de acțiuni la Unifirm Ltd. și totul se întoarce la tatăl lor, Alexei. 

 

În prezent, structura acționariatului TUI este formată din 34% din familia Mordashov (înainte de majorarea de capital era de 25%), 2,4% aparțin grupului spaniol Riu, 32,1% investitorilor privați și 31,5% investitorilor instituționali

 

Mai multe informații cu privire la ajutorul de stat și restructurarea financiară a TUI în:

TUI Group optimist după semnarea celui de-al treilea pachet de ajutor de 18 miliarde €

TUI își extinde liniile de credit de 4,7 miliarde de euro până în vara anului 2024

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.