Shadow

Membrii echipajului TAP își mențin planurile de grevă pentru luna ianuarie

Echipajul companiei aeriene portugheze TAP a votat împotriva propunerii făcute de companie în negocierile noului acord, pentru care mențin planurile de a convoca o grevă de cinci zile până pe 31 ianuarie, deși datele nu sunt confirmate încă. 

Potrivit cifrelor avansate de Uniunea Națională a Personalului de zbor din Aviația Civilă (SNPVAC), propunerea administrației TAP a primit 615 voturi împotriva, șase pentru și o abținere în plinul de joi, 29 decembrie.

Pe 8 și 9 decembrie, sindicatul derulase deja greve, care au provocat anularea a 360 de zboruri, cu 50.000 de clienti afectați și un impact financiar pentru companie estimat de la 8 milioane.

Compania aeriană se află în negocieri cu sindicatele care îi reprezintă pe acești muncitori pentru a conveni asupra unui nou acord, așa cum se prevede în planul de restructurare convenit cu Bruxelles-ul în schimbul autorizării unui ajutor public de aproximativ de 3.200 milioane de euro.

Compania aeriană este deținută de statul portughez, care are în prezent 100% din capital în mâinile sale după ce și-a mărit poziția pentru a o salva după pagubele suferite de pandemie, deși intenționează să o reprivatizeze.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.