Shadow

Meliá redeschide 18 hoteluri în Cuba

Grupul Meliá Hotels International a anunțat că 18 din cele 32 de hoteluri pe care le administrează în Cuba sunt din nou operaționale din 15 noiembrie, în contextul redeschiderii insulei pentru turism. 

Hotelurile Meliá Habana, Tryp Habana (în capitala cubaneză) și altele în stațiunea Varadero (Matanzas), provinciile Cienfuegos, Holguín și insulele de corali au fost deschie după ce au fost luni de zile închise publicului din cauza restricțiilor impuse de pandemie, a informat compania pe Twitter. Acestea se vor adăuga la cele care deja prestau servicii.

În raportul său de management din 2020, Meliá a explicat că, din cele 35 de hoteluri din Cuba cu 14.871 de camere pe care le avea în portofoliu la sfârșitul anului 2019, la sfârșitul lui 2020 avea 32 de unități și 13.916 de camere.

Potrivit rezultatelor sale, veniturile obținute în Cuba au scăzut cu 84% în 2020, iar 60% dintre hotelurile sale au rămas o mare parte a anului din cauza pandemiei.

Companiile străine operează majoritatea hotelurilor de stat din Cuba prin contracte de management. Companiile spaniole Melíá, Iberostar și Barceló gestionează 70% din camerele de pe insulă.

Meliá Habana este unul dintre hotelurile care și-au deschis porțile.

Țara din Caraibe a suspendat zborurile comerciale și charter în aprilie 2020 pentru a opri expansiunea coronavirusului și în octombrie a acelui an a redeschis aeroporturile, dar cu o reducere minimă a zborurilor din Statele Unite, Mexic, Panama, Bahamas, Haiti, Republica Dominicană și Columbia.

Înainte de pandemie, turismul reprezentă a doua sursă oficială de venit valutar în Cuba, doar în urma vânzării de servicii profesionale în străinătate și contribuia cu aproximativ 10% din Produsul Intern Brut.

Cuba a primit 225.417 de turiști și călători străini din ianuarie până în mai, cu aproape două milioane mai puțin decât în aceeași perioadă a anului 2020, potrivit Oficiului Național de Statistică și Informații.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.