Shadow

Meliá intră în Arabia Saudită cu trei proiecte în valoare totală de 225 de milioane de euro

Meliá Hotels International și Fondul de Dezvoltare a Turismului (TDF) al Arabiei Saudite au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru dezvoltarea a trei proiecte care vor necesita o investiție de 266,5 milioane de dolari (255,6 milioane de euro) și care vor stimula turismul în Riad, Jeddah și în Al Khobar (Provincia de Est). 

 

Odată cu acest acord semnat între Qusai Al-Fahkri, CEO al fondului si Gabriel Escarrer, Vicepreședinte Executiv și CEO al Meliá Hotels International, compania hotelieră va avea ocazia să-și extindă brandurile și conceptele de lux către trei destinații din Arabia Saudită. 

 

„Arabia Saudită oferă oportunități mari pentru dezvoltarea proiectelor hoteliere de înaltă calitate”, a spus Escarrer. 

 

În cuvintele lui Qusai Al-Fakhri, Memorandumul de Înțelegere este încă un pas în dezvoltarea industriei turismului din țară și este în concordanță cu obiectivele programului Vision 2030 și Strategiei Naționale pentru Turism. Țara s-a deschis turismului internațional de agrement în 2019 și proiectează un plan de investiții ambițios, cu prognoza de a ajunge la 100 de milioane de vizitatori în acel an. 

 

După cum a explicat Gloria Guevara, consilier special al Ministerului Turismului din Arabia Saudită, într-un interviu acordat pentru  HOSTELTUR, până în 2030, țara va investi un miliard de dolari în giga proiecte, precum Neom, un oraș nou, mai futurist și mai durabil, său un mare proiect pentru Marea Roșie. Există, de asemenea, un mare proiect de investiții în infrastructură și un fond pentru a investi în alte țări. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.